ye-logo.v1.2

“Ми 20 років творимо культ української мови та традицій”, -

Культура 2636

заявила в Народному домі “Просвіта” Зоя Діденко з нагоди ювілею

Хмельницькому міському Товариству української мови імені Тараса Шевченка “Просвіта”, що знаходиться у Народному Домі, виповнилося 20 років. З цієї нагоди побачила світ книга “Подільський передзвін “Просвіти”, присвячена 20-річчю. Це сорок сьоме друковане видання, яке вийшло в світ з цих стін. До слова, 32 видання друкувалися за кошт товариства, а 15 авторам всіляко сприяли і допомагали друкуватися.
За словами Зої Діденко, голови правління товариства, за цей час гостями Народного Дому “Просвіта” були видатні постаті не лише нашого регіону чи країни, але й країн близького та далекого зарубіжжя. “Без перебільшення скажу, що ми 20 років є центром українства, пройшли складний шлях від малої зернини до широкого визнання, - каже Зоя Олександрівна. - І я пишаюся тим, що це єдиний Народний дім, який реально працює. До того ж, після відвідин нашої “Просвіти” аналоги Народного Дому створені в кількох зарубіжних країнах”.
Свого часу завдяки старанням пані Діденко маленькі хмельничани познайомилися зі Святим Миколаєм, без якого нині не обходяться зимові свята. Народний Дім може похвалитися рідкісними історичними книгами, по яких пишуть наукові роботи студенти та аспіранти вишів. До слова, їх надсилають у Хмельницький українські діаспори Великобританії, США та Росії.
Як каже Зоя Діденко, вона може 25 годин на добу розповідати про діяльність Народного Дому “Просвіта”, адже за 20 років існування інформації накопичилося ой, як багато. Та й відгуки від відвідин можна прочитати у Книзі почесних гостей. До речі, першим свій відгук у книзі залишив колишній мер міста, покійний Михайло Чекман.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую