ye-logo.v1.2

Портрети королеви Вікторії та відомих людей у світлинах художника Івана Козака

Культура 4610
Фото: автора

Днями відкрила свої двері перша персональна виставка живопису митця саме у Хмельницькому обласному художньому музеї. Символічно її присвятили 70-літтю художника, яке він відсвяткував у квітні цього року.

Іван Козак народився на Старосинявщині, нині мешкає у Львові. На відкриття він зібрав чимало прихильників, серед яких губернатор області Василь Ядуха. Він високо оцінив майстерність Івана Козака. “Творити — це продовжувати жити. Роботи митця свідчать про те, що ніколи не пізно починати творити красу”, - зазначив Василь Ядуха.
Загалом, у арсеналі художника понад 500 портретів, серед яких відомі політичні та державні діячі: королева Вікторія, принц Чарльз, Барак Обама, В'ячеслав Чорновіл та інші. Окрім портретів митець захоплюється натюрмортами та пейзажами. Багато його робіт осіли в приватних колекціях України, Польщі, Ізраїлю, США, Канади, Швеції та ОАЕ. Дві роботи поповнять фонди й Хмельницького обласного художнього музею.
Нагадаємо, працівники музею в рамках акції “Митці України в Хмельницькому художньому музеї” цього року вирішили познайомити хмельничан з творчістю львівських митців. Виставка портретів Івана Козака діятиме два тижні. Приходьте!
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую