ye-logo.v1.2

Кашевар з Кам'янця-Подільського зварив найбільший казан кулешу і потрапив до Книги рекордів України

Культура 3051
Фото: автора

У вихідні на базі туристичного комплексу “Услад”, що розташувався на річці Дністер на Чернівеччині, кам'янчанин Олег Вошинський, який постійно варить кулеші на фестивалях по всій Україні та закордоном, замахнувся на рекорд — зварити дві тонни каші.

Каже, що ідея зародилася ще два роки тому. Однак для втілення задуму потрібен був величезний казан. Пан Олег сам зайнявся розробкою його дизайну. Звісно, залучився підтримкою експертів, які мали до точності все виміряти. Готові креслення відвіз у Дунаївці, де й вилили казан. Його вага склала 250 кілограмів, він має 2 метри у ширину та 1,10 метра у висоту.
Втілення ідеї Олег Вошинський запланував на свято Івана Купала. Звечора і до самісінького ранку казан добряче проварювали, а наступного дня, коли прибули представники Книги рекордів України Лана Вєтрова та Дмитро Єсипчук, закипіла робота. Паралельно до каші в казанах ємністю по 80 літрів тушкували капусту, гриби та м'ясо.
“Куліш готували 4,5 години, дотримуючись рецептури приготування. Кінцевий результат — 1839 літрів каші, приготовленої в одному казані. До цього ніхто нічого подібного не робив, тому це можна визнати рекордом”, - зазначила Лана Вєтрова і вручила Олегу Вошинському відповідну відзнаку.
Після нагородження пан Олег пригощав усіх бажаючих рекордною кашею та гарнірами.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую