ye-logo.v1.2

Кам'янчани допомагають армії і готуються до війни

Євромайдан 3560
Фото: Андрія Агєєва

Громада Кам’янця-Подільського, бізнесмени і журналісти допомагають Українській армії і готові зі зброєю в руках стати на захист рідної землі.

Населення Кам’янця-Подільського активно записується у добровольці, мер міста ініціював лекційні заняття з військової справи, підприємці оснащують військо усім необхідним а журналісти міста і району допомагають своїм військовослужбовцям періодикою.
Враховуючи суспільно-політичну ситуації в країні, Кам’янець-Поділььский міський голова Михайло Сімашкевич ініціював створення на базі виконавчого комітету міської ради лекційні заняття з військової справи для добровольців, які готові стати на захист своєї Батьківщини. Як інформує прес-служба міської ради, навчання носитимуть теоретично-практичний характер. Людей вчитимуть військовим азам, правовій дисципліні, особлива увага буде звертатися на правилах поводження зі зброєю.
Групи слухачів-добровольців організовуватимуть для всіх бажаючих один раз на тиждень в сесійній залі міської ради. Проводитимуть навчання кам’янчани, які брали участь у війні в Афганістані, миротворці та військові місцевого гарнізону.
Як поінформував військовий комісар Кам’янець-Подільського об’єднаного військкомату підполковник Ігор Рибак, до військового комісаріату вже звернулося близько півтисячі добровольців – людей різного віку, тих, хто свого часу проходив службу в армії, і тих, хто ніколи не тримав зброї у руках. До речі, Кам’янець-Подільський мер, солдат Збройних Сил України та полковник запасу міліції, одним з перших записався у добровольці і в разі загальної мобілізації в країні готовий стати на захист своєї держави та рідного Кам’янця-Подільського.
- Вважаю своїм святим обов’язком захищати нашу землю від агресора, який хоче розділити Україну навпіл. Ми занадто дорогу ціну заплатили за те, щоб Україна була цілісною та незалежною, щоб зараз просто так здатися. Сьогодні молодь у всіх містах нашої держави готова взяти до рук зброю, щоб боронити свою Батьківщину. Ми повинні всі стати на захист і не допустити, щоб знову пролилася кров ні в чому не повинних людей, – зазначив Михайло Сімашкевич.
Не залишаються осторонь насущних проблем військових і підприємці Кам’янеччини, пересічні кам’янчани. Так, директор товариства з обмеженою відповідальністю “Агросолюшнс” Віталій Завадський придбав та передав для потреб однієї з інженерних військових частин місцевого гарнізону мініелектростанцію вартістю майже в сім тисяч гривень.

До благодійної справи долучилася і Кам’янець-Подільська міськрайонна організація Національної спілки журналістів. Її очільник, офіцер у відставці Василь Добровольський розповів, що журналістські колективи місцевих газет “Подолянин”, “Кам’янець-Подільский вісник”, “Край Кам’янецький”, де редакторами члени НСЖУ Алла Бабляк, Петро Поліщук і Надія Єрменчук, організували безкоштовну передплату своїх видань для військовослужбовців військових частин гарнізону, визначені підрозділи яких наразі здійснили марші зосередились у певних регіонах України для участі у тактико-спеціальних навчань, які наразі тривають у Збройних Силах. А член НСЖУ Юрій Шубарський передав для потреб військових понад три десятки примірників Євангіліє та іншої релігійної літератури.

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую