FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Травня, 2024

На Великодні свята кавоманів запрошують до Кам'янця-Подільського

Минулого року підприємець та автор ідеї рекордної турки витратив на напій для туристів понад 30 кілограмів кави. . Фото: з архіву редакції

Фестиваль «Кам'янецька турка» втретє відбудеться у Кам'янці-Подільському. Цього разу на Великодні свята.

Триватиме він три дні — з 1 по 3 травня.
У програмі святкування кавові марафони, майстер-класи із шоколадом та зернами кави, смачні розваги — кава «на ровері», кава «на капоті», шоколадно-кавова терапія та концертна програма у вечері кожного дня.
Кавове містечко розташується на площі Польський ринок. Саме там можна буде і поспівати караоке. Організатори обіцяють цікаві кавові розіграші.
Кілька років тому у Кам'янці-Подільському встановили рекорд України. На одній із площ зварили 333 літри кави у турці-рекордсменці. Цими вихідними кавомани знову зможуть посмакувати із неї улюбленим напоєм. До речі, минулого року, на День міста, хмельничани також мали змогу посмакувати каву із рекордної турки.
У міській раді розповідають, що турецька кава з’явилась вперше на теренах сучасної України саме у Кам’янці-Подільському через те, що місто розташовувалось на перетині торгівельних шляхів між Заходом та Сходом.

«Саме у Кам’янець-Подільський було доставлено першу партію ароматної кави під час 27-літнього турецького правління. Цілком закономірно, що тут у 1672 році було засновано першу кав’ярню. А вже на 1681 рік у місті було 10 кав’ярень (у Відні першу кав’ярню відкрили лише через два роки!)», - розповідають прес-службі міської ради.