FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
7 Травня, 2024

Хмельничан запрошують на моно-виставу про сучасного українського мага і чаклуна

2007 року вистава зайняла перше місце на Міжнародному театральному фестивалі ляльок «Різдвяна містерія», м. Луцьк. Фото: kut.in.ua

У хмельницькому міському моно-театрі «Кут» відбудеться вистава за книгою Лева Силенка «Мага Віра».

10 листопада о 19:00 народний артист України Володимир Смотритель представить моно-містерію «Магія душі».

Головний герой п’єси − сучасний волхв, маг і чаклун. Потрапивши у загадковий світ звуків і вібрацій людської душі, він розкриває сутність живого організму, яким є Всесвіт. Чаклун проголошує, що людська душа народжується у чотирьох симфоніях природи. І тільки вона здатна розкрити усю чарівність і загадковість нашого буття.

В основі сценарію − «Мага Віра» − фундаментальна праця українського філософа Лева Силенка, який у 1953 році виїхав до Америки. Тому книгу видав 1979 року у Нью-Йорку.

Лев Силенко виступав за утвердження серед українців Рідної Української Національної Віри (РУНВіри). А в 1966 році навіть організував і очолив релігійну організацію «Об'єднання Синів і Дочок України РУНВіри». Тому ця книга певною мірою є й науковим підгрунтям його вчення.

З поміж іншого «Мага Віра» пройнята шанобою до орача і хлібороба — людини, що годує світ. Це книга-хроніка життя українського народу протягом семи тисяч років його розвитку.

Ідею того, що було написано на 1427-ми сторінках, спробує передати на сцені Володимир Смотритель. Як він це зробить, хмельничани зможуть побачити вже наступного вівторка, за адресою вул. Проскурівського Підпілля, 34.

Квитки можна придбати у касі театру з 10:00 до 19:00.
Тел: 65-40-76