ye-logo.v1.2

П'яні за кермом: хмельницькі суди все частіше розглядають справи порушників "при посаді"

Суспільство 2664
Свідчили у суді лише патрульні
Свідчили у суді лише патрульні. Фото: автора

Час від часу у ЗМІ потрапляє інформація про те, що поліція затримала "статусного" порушника, чи то за водіння у нетверезому стані, чи за інші правопорушення.

Звісно ж, не всі такі випадки стають відомі ЗМІ та широкому загалу, бо, як зізнаються самі патрульні, зазвичай порушники кажуть, що безробітні. Ще частіше - намагаються "порішати на місці". Однак окремі справи таки доходять до суду. Нещодавно на лаві підсудних сидів підполковник-прикордонник, якого суд спочатку визнав винним у керуванні транспортним засобом у нетверезому стані, а згодом, апеляційний - виправдав. А вчора, 9 березня, у Хмельницькому міськрайонному суді знову розглядали справу щодо водія, який, за словами патрульних, їхав за кермом у нетверезому стані. Поліцейські затримали його ще в ніч з 1 на 2 січня на вулиці Молодіжній. 

За словами копів, чоловік на автомобілі "Volkswagen Passat” проїхав на жовтий колір світлофора. Коли водій вийшов із автівки, поліцейські помітили ознаки алкогольного сп'яніння, але затриманий відмовився пройти тест на “Драгері”, як на місці події, так і у медзакладі. Тоді на чоловіка патрульні склали протокол про адміністративну відповідальність передбачену частиною 1 статті 130 КУпАП. 

“Водій "Volkswagen Passat" поїхав на жовтий колір світлофора. Ми попросили показати посвідчення водія, він не поспішав це робити, сказав, що у нього є важливі телефонні дзвінки. Потім повідомив, що посвідчення водія не може знайти. Під час спілкування у громадянина були явні ознаки алкогольного сп'яніння. Водію запропонували пройти огляд на “Драгері” на місці, але він відмовлявся. Потім згодився пройти в накродиспансері, де вже заявив, що не керував автомобілем і потреби в огляді просто нема”, - розповідає про ті події інспектор патрульної поліції Сергій Кієнко.

За його словами, порушника привезли у Південно-Західний відділ поліції. Там у присутності свідків і складали протокол.

Патрульні кажуть, що водій був п'яний

Учорашнє засідання уже друге у справі і вдруге порушник на нього не прийшов. На суд з'явились лише двоє патрульних, які і дали свідчення. Обвинувачений поки жодного разу на суд не приходив. Адвокат підозрюваного Оксана Каденко розповіла, що її підзахисний Сергій Нагорний зараз на лікарняному, який закінчується через два дні.  

Через відсутність усіх свідків заявлених у справі та деяких документів, які мали надіслати із медзакладу, суд перенесли на 22 березня. З'явиться на нього обвинувачений чи ні - невідомо.

Відбулось друге засідання у справі

У протоколі, який складали патрульні поліцейські, порушник не вказав свого місця роботи, однак вже після першого засідання суду інтернет-видання припустили, що імовірним порушником є в.о. директора регіонального сервісного центру МВС Хмельниччини Сергій Нагорний. У прес-службі сервісного центру сайту "Є" вчора повідомили, що їх керівник "на лікарняному, проходить лікування у медзакладі". Коли він вийде на роботу, не знають.

Окрім того, один із патрульних у свідченнях повідомив, що затриманий був із жінкою, яка під час складання протоколу зізналася, що "Сергій Нагорний вживав шампанське, так як у нього був день народження" і просила його відпустити.

На сайті головного сервісного центру МВС України пишуть, що Нагорний Сергій Володимирович, в.о. директора регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області народився 1 січня 1974 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую