ye-logo.v1.2

Правда про хмельницьких дисидентів

2212

У «Родинному домі» колишній політв'язень Кузьма Матвіюк презентував книгу про своє життя у боротьбі за «українську» Україну

 

Напередодні 70-ліття пана Матвіюка побачило світ видання «І ми пройшли цей шлях», яке сам автор назвав «книгою-свідченням тих подій, які відбувалися з кінця шістдесятих до початку двотисячних років».
Книга про боротьбу за українську незалежність, за українську мову...
«Вона, з однієї точки зору, біографічна, - пояснює Кузьма Іванович. - Але це не заради того, щоб похвалитися своїми діями чи засвітитися! Це міра достовірності. Коли кажу, що я це робив, я там був, то стовідсотково відповідаю за правдивість. Якраз у долях наших людей відбувалися усі ті політичні події».
Вийшла книга завдяки підтримці медіа-корпорації «Є» та, зокрема, її шеф-редактору Сергію Іщуку, та харківському видавництву «Права людини».
«Харківська правозахисна організація випустила вже кілька десятків подібних книг українських шестидесятників, - розповідає Василь Овсієнко, редактор видання та «співв'язень», як висловився пан Матвіюк. - Історія — це не те, що було, а те, що про нас написано. Тому якби у кожній області була видана така книга, це було б чудово. Бо настав такий час, коли можна написати правду і зробити цю правду історією».
За словами пана Овсієнка, «рідко кому із політв'язнів вдається відсидіти весь термін, а потім ще й про все те написати».
«Рухівці», «спадщани», представники Товариства української мови, у більшості своїй люди поважного віку — однодумці, друзі автора, які прийшли на презентацію, усі мали що сказати, і не лише про саму книгу чи автора, але й про те, що відчували, бачили, пережили. Усім Кузьма Іванович запропонував узяти скільки завгодно примірників книг, але обов'язково її «відсвяткувати», як народження його дитя.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую