ye-logo.v1.2

Де можна сховатися у день міста

1641

від святкової метушні?

Звісно, День міста, який випав на ці вихідні, свято багатьма улюблене та очікуване. Багато гостей спеціально приїздять до обласного центру, щоб відвідати дійства, які підготували Хмельницькому на День народження його організатори.
Проте, якщо вам не до вподоби велика кількість народу, яка з'являється у ці святкові дні на вулицях міста, варто замислитися, де провести найближчі вихідні дні.  
Варіантів чимало. Все залежить від фантазії та вмісту вашого гаманця. «Телеграф» вирішив також запропонувати  вам декілька місць, де можна сховатися від галасливого свята.

НА ПРИРОДУ
Ліс, свіже повітря та річка. Що може бути кращим у останні теплі деньки?  
Для  любителів відпочити без особливого пафосу та у спокої може підійти поїздка у санаторій. До прикладу, маєте змогу відвідати «Подільську Швейцарію» та вирушити до Сатанова. Дорога у вас займе годину – півтори, а екологічно чисте повітря зарядить енергією на весь робочий тиждень. Але пам'ятайте, що більшість санаторіїв Сатанова  пропонують лікувальні процедури та харчування за окрему плату. Якщо ви хочете забронювати номер менше, ніж на п'ять діб, деякі бази відпочинку  до вартості додають ще 20% зверху.  В середньому, двомісний номер обійдеться вам у 240-300 гривень на добу.

 
НА ДАЧУ
Це найпростіший варіант сховатися від міської метушні. Та, якщо заміського будиночка у вас немає, можете скористатися послугами «зеленого» туризму та на декілька днів розміститися у зручних агро-оселях. Зокрема, такі послуги пропонують у селищі Гриців, що на Шепетівщині. За ніч у приватному секторі вам доведеться викласти від 100 до 200 гривень. Проте, матимете можливість спробувати на смак усі принади сільського життя, тобто, «зеленого» туризму. Тут вам і риболовля, і прогулянки берегами водойм, і можливість самостійно подоїти корову… А ще скуштувати екологічно чистої їжі, як то кажуть, просто з грядки.    
 
ВІДВІДАТИ ТУРИСТИЧНІ МЕККИ
Скажіть чесно, коли ви востаннє прогулювалися вуличками стародавнього Кам'янця-Подільського чи піднімалися на вежу Меджибізької фортеці? У ці вихідні у вас є шанс доторкнутися до усього того, за чим інші їдуть з найвіддаленіших куточків України і, навіть, світу. Квиток на автобус чи маршрут­не таксі до Меджибожа нині коштує від семи до дев’яти гри­вень, а дорога займе від 30 до 40 хвилин. До Кам'янця шлях буде і довшим (трохи більше години), і дорожчим (від  25 гривень).
Є ще один варіант відвідати так званий «Українсь­кий Версаль», тобто, Державний історико-культурний заповідник «Самчики» (12 км від Старокостянтинова). До речі, не забувайте, що відвідування екскурсій платні, тому тримайте при собі спеціально відкладені на це від 5 до 20 гривень.

 
У ГОСТІ ДО СУСІДІВ
Скажімо, щоб дістатися Тернополя чи Вінниці, знадобиться близько двох годин. А подивитися тут й справді є що. Зокрема – тернопільські храми. Так, справжньою знахідкою для гостей цього західноукраїнського міста є Домініканський костел. Та особливою прикрасою Тернополя, окрім його затишних вуличок, є його цитадель, будівля, з якої, власне, місто і виросло – місцевий замок.
Літературно-меморіальний музей Коцюбинського, центральна вулиця Соборна, музей-аптека та усипальниця відомого хірурга Пирогова. Усе це і ще багато-багато цікавого можна побачити у Вінниці.
Якщо ви не маєте авто, дістатися до сусідніх обласних центрів можна з «нового» автовокзалу. Вартість квитка до Вінниці коливається від 28 до 32 гривень, а до Тернополя 31-34 гривні.




Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую