ye-logo.v1.2

Списки виборців ще формуються

Політика 1398

Якщо у ваших даних є неточності, їх можна виправити, власноруч написавши заяву й підкріпивши зміни документами

«У зв’язку з формуванням реєстру виборців отримала повідомлення зі своїми персональними даними. Разом з ним принесли й повідомлення на батька, який помер  кілька років тому. Звідки беруться ці дані, адже пільги на оплату комунальних послуг, які мав батько, зняли одразу?» – цікавиться мешканка Городоцького району Ольга. «А мене взагалі немає у списках, хоч я вже маю дев’ятнадцять з половиною років», – розповідає дівчина, яка мешкає у Хмельницькому. «З чоловіком ми одружилися п’ять років тому, – каже жителька одного з сіл Ярмолинеччини. – І він одразу приписався до мене. Й на минулих виборах голосував у нашому селі, а зараз повідомлення немає. Невже, щоб з’ясувати, чому так сталося, мусимо їхати до районного центру?».
Таких повідомлень на адресу редакції надходить чимало. Як ми розповідали в «Є Поділля» (№ 36 від 3 вересня), первинний процес уточнення персональних даних виборців завершився 15 вересня. Однак, стверджує начальник відділу ведення державного реєстру виборців Хмельницької облдержадміністрації Сергій Зарєчний, неточності щодо власних даних можна усунути у будь-який час, а дані, занесені до реєстру, планується поновлювати щоквартально.  Але повідомити про неточності у даних можна тільки особисто. Для цього  варто прийти до  відділу ведення державного реєстру за місцем проживання (ці відділи створені у райдержадміністраціях). «Потрібно написати заяву про зміну даних, – каже Сергій Михайлович. – І ці зміни потрібно підтвердити документально. Ті, хто не може самостійно пересуватися (інваліди, престарілі), мають дати письмове доручення іншій особі».  Власне, щоб до списку виборців внесли правильні дані, до райдержадміністрації потрібно прийти лише раз. Й ці оновлені відомості зберігатимуться роками, навіть 15 років після смерті виборця.
Дані, які вказані в нинішніх повідомленнях, сформовані на основі даних відділів  у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб (паспортні столи) та відділів реєстрації актів цивільного стану (ВРАЦСів), а також виборчих списків станом на 1 лютого 2006 року. Дехто вже вносив до цих списків зміни. Але тоді, у 2006 році, їх фіксували так звані робочі групи. І, оскільки не було письмових заяв виборців про зміни персональних даних, то їх цього разу не взяли за основу.
Найбільше звернень до відділу ведення державного реєстру виборців апарату Городоцької райдержадміністрації стосуються неправильного написання прізвищ, імен та по батькові. «Таких звернень за неповних два тижні було 62, - каже начальник відділу Руслан Лихва. –  Чимало людей, які включені до реєстру, вже змінили місце проживання, включені до списків і померлі, є такі, де неправильно вказані дата та місце народження, а 28 чоловік взагалі не включили до реєстру.  Заяви щодо неточних даних ми приймаємо постійно».
Сьогодні ж в області, за неуточненими даними, нараховується мільйон 60 тисяч 648 виборців. Однак ця цифра не остаточна.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую