ye-logo.v1.2

«Кому б Ви поставили пам’ятник в обласному центрі?»

Політика 1655

Поцікавилися ми у знаних на Хмельниччині людей

Ігор Клюс, голова обласної організації Народного Руху України:
«Насамперед, вважаю, що обов’язково потрібен пам’ятник Симону Петлюрі. Адже свого часу, хоч недовго, але у Проскурові перебувало керівництво Української Народної Республіки, і Петлюра бував у нашому місті. Ми плануємо подати до міської ради подання щодо встановлення такого пам’ятника. Крім того, вважаю, не зайвим був би пам’ятник відомій поетесі Лесі Українці, яка теж бувала на Хмельниччині не раз. А ще – Кривоносу, герою Визвольної війни українського народу 1648-1654 років, одному з найближчих соратників Богдана Хмельницького».

Андрій Попик, голова Хмельницької обласної молодіжної організації «Подільський полк Характерного козацтва»:
«Зараз в національно-патріотичному середовищі «модно» говорити про пам’ятники Степану Бандері, Роману Шухевичу. Але, на мою думку, не треба одні й ті самі пам’ятники ставити в усіх містах. Тоді втрачається їхні унікальність і цінність, а для обивателя вони перетворюються у продукт серійного пам’ятнико-будування.
Щодо постатей, які мали відношення до нашого міста і яким цікаво було б поставити пам’ятник у Хмельницькому, то це полковник Армії УНР Петро Болбочан. Він був хорошим військовим діячем, і був у Проскурові в червні 1919 року».

Геннадій Харьковський, голова Федерації профспілок Хмельницької області:
«Якщо брати для області, то для неї дуже багато зробив Макар Починок (з 1972 до 1982 року був головою обласного виконавчого комітету). Він розбудовував як область, так і місто Хмельницький. Я б поставив пам’ятники деяким людям, але вони ще живі. Можна було б ставити в мікрорайонах обласного центру, до прикладу, в Гречанах – Григорію Ткачуку. На відзнаку заслуговує Іван Бухал. А взагалі це доволі важке питання. Хоча вважаю, що в обласному центрі можна поставити пам’ятник нашому хмельничанину-підприємцю з «кравчучкою». Адже саме підприємці почали нову розбудову міста, працюючи на ринку».





Зоя Діденко, голова обласного товариства «Просвіта»:
«Якби моя воля, я б поставила пам’ятник Степану Хотовицькому – відомому лікарю, заслуженому професору та академіку, одному з основоположників педіатрії. Він – наш земляк, і його предки й досі живуть у Хмельницькому. Пересічні громадяни дуже мало знають про цю людину, однак Степан Хомич зробив неоціненний внесок в розвиток світової медицини. Звісно ж, я не проти пам’ятників людям, які «на слуху», чиїми іменами маніпулюють політики: можливо, і вони цього варті. Однак й ті, які працювали тихо, але не покладаючи рук, навіть якщо їхні імена не так часто звучать поміж нас, варті уваги. Особливо такі, як Хотовицький”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую