ye-logo.v1.2

Аби рай не перетворився на пекло

Політика 1447

Варто дивитися на справи, а не на гарні слова

Як уже було відмічено, соціальна активність українців напередодні січневих виборів дуже низька. Чому сталася така зміна у свідомості електорату,  вирішили розібратися журналісти обласного прес-клубу реформ.
«За 18 років правління нашої рідної влади, в цій державі в багатьох з’явилися мільйонні доходи, - каже директор міського центру роботи з сім’ями і дітьми Надія Полянська. - Хтось замислювався над тим, звідки взялися ці незліченні багатства?
Але покопирсавшись перед нашою зустріччю в Інтернеті, натрапила на статтю «Найбагатші і найбідніші кандидати в Президенти», І побачила там досить цікаві речі. Не секрет, що найбагатшим серед них є Сергій Тігіпко,  дохід якого минулого року перевищував 20 мільйонів гривень. При цьому пан кандидат отримав від держави 6 тисяч 605 гривень матеріальної допомоги. Інна Богословська, маючи дохід, що перевищив 801 тисячу гривень, отримала 35, 5 тисячі матеріальної допомоги... Тому в мене виникає риторичне запитання: чи не є аморальним те, що ці люди при мільйонних доходах беруть матеріальну допомогу у держави? Чи зможуть вони захистити нас, і чи ми зможемо довіряти такій владі?».
Нині усі кандидати в депутати, користуючись тим, що люди поставлені в умови зубожіння, один наперед другого намагаються стати «білими і пухнастими». Одні обіцяють скорочення різниці між мінімальною та максимальною зарплатами, інші - суттєву допомогу сім’ям з інвалідами...
Хоча сьогодні вже рідко хто «ведеться» на такі речі. Згадаймо про розрекламовані молодіжні кредити на житло. Проте, за словами пані Надії,  лише троє чоловік у місті зуміли його отримати.
На сьогодні прожитковий мінімум в Україні становить 669 гривень. Кожен з них (адже при владі у нас одні й ті ж люди) мав шанс щось зробити для країни, але, з кожним роком все більше вражає невідповідність доходів народу і його слуг.
«Ще жоден із кандидатів не сказав, що хоче, щоб у людей не було за що лікуватися, – каже головний акушер-гінеколог області Лариса Притуляк, – щоб росла кількість хворих на туберкульоз – хворобу злидарів... Навпаки. Обіцяють забезпечення лікувальних закладів сучасною апаратурою, введення інноваційних технологій... Але в я кому стані знаходиться нинішня медицина, на жаль, знає кожен з них.
І тому вважаю, що варто було б порівняти минулі передвиборчі обіцянки кандидатів, які вже висувалися, з нинішніми, і по кожному пункту запитати, чому він не виконаний. Адже майже кожен з них мав можливість хоча б щось зробити для країни!».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую