ye-logo.v1.2

«Наше суспільство голосує не головою, а емоціями», –

Політика 1223

вважає голова обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Юрій Ануфрієв

«Вся наша проблема в тому, – стверджує пан Ануфрієв, – що наші люди, йдучи на вибори, програми не читають, в партіях не розбираються, а орієнтуються, в основному, на особистість. Кандидат у свою чергу, намагається показати, наскільки він близький до народу. Хоча насправді проблеми простих людей його мало цікавлять. І питання, які ми вважаємо першочерговими, для них такими не є».
Справді, наше суспільство голосує не головою, а емоціями, вважає він. Виявляється, у цивілізованому світі існують вимоги до кандидатів у президенти, тому будь-хто там не пройде. А от чи відповідає їм хоч один із наших, вітчизняних? «Адже це має бути людина з докладно висвітленою біографією, – каже пан Ануфрієв, – високої культури та широкого світогляду, з глибокими знаннями історії своєї країни. Крім того, це має бути людина, порядність і правдивість якої не піддається сумніву.
Так, всі наші кандидати ідеально вимальовані, але хто з них відповідає ідеалу?
Якби ми користувалися цими постулатами, як це робиться в інших країнах, де більш висока виборча культура, а вимоги до президента занадто великі, то і жили б ми не так, як сьогодні».
За словами пана Юрія проблема ще в тому, що кандидати навіть не вважають за потрібне написати програму, зрозумілу людям, а відбуваються, зазвичай, загальними фразами.
«Найбільшою проблемою, яка може вплинути на прозорість виборів, є недосконалість виборчого законодавства, – вважає Юрій Ануфрієв. – Зокрема, непокоїть практична неможливість оскарження порушень виборчого процесу, можливість для кратного включення виборця у списки в день голосування. Коли стали нереальними фальсифікації з відкріпними посвідченнями, почнуться маніпуляції зі списками (в день виборів можна буде вносити людей в списки, і за годину до закінчення виборів не  перевіриш, були вони на іншій дільниці, чи ні)».
Стосовно застосування адмінресурсу, пан Ануфрієв вважає, що такого, як за часів прем’єрства Віктора Януковича, коли йому була підпорядкована вся влада на місцях, не буде.
«Сьогодні адмінресурс, звичайно ж, використовується, – каже пан Юрій. – Але, в основному, для організації зустрічей з кандидатом. А це на результати виборів впливу не матиме». 
За даними комітету виборців України (КВУ), в листопаді збільшилися факти використання свого службового становища для агітації представниками виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівників підприємств та установ. В основному, така агітація здійснюється на користь кандидатів, які займають найвищі посади в державі (Ющенко, Тимошенко, Литвин та  Віктор Янукович. Крім того, КВУ каже, що виборця знову купуватимуть.
Цікаво, що дані соцопитувань також можна вважати агітацією, адже, за словами Юрія Ануфрієва, лише 60 відсотків виборців визначилися, кого вони  хотіли би бачити Президентом, 40 відсотків серед претендентів такої людини не бачать.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую