ye-logo.v1.2

Кому – хвороба, а кому – нажива

Політика 1198

В багатьох аптеках області виявлено факти завищення цін на медикаменти


Днями працівники податкової міліції оприлюднили результати перевірок аптек нашої області. “Під час попередніх перевірок в багатьох аптеках області були відсутні медичні препарати, які мають бути обов’язковими в переліку. Зафіксовано факти значного перевищення граничних оптово-відпускних та роздрібних цін. Зокрема, марлю продавали за 2,5-2,9 гривні за метр при вартості у 2 гривні, “Аміксин №3” реалізовували за 57,5 гривні при вартості 55,0, “Амізон” коштує 15 гривень, а продавали його за 28-35 гривень, – розповів Дмитро Франко, начальник відділу контролю за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в області. – Часто при звірці касових апаратів не співпадали суми. А ще працівники податкової міліції області вживають заходів з метою виявлення можливих фактів функціонування підпільних аптек, складів медичних препаратів, здійснюється контроль за каналами постачання лікарських засобів для  недопущення контрабандної продукції на територію області”. 
Як виявилося, вистачає у нас і фальсифікату. “Щодо фальсифікованої продукції, то таких випадків є чимало. Але ми вилучаємо з обігу препарати наркотичного походження, які викликають сумніви, магнітоапаратуру. Наразі працюємо над вилученням інших медичних препаратів, які не мають сертифікату якості”, – сказав Віктор Чиж, заступник начальника управління податкової міліції ДПА у Хмельницькій області.
Згідно з постановою Кабміну, було створено 32 мобільні групи та станом на 16 листопада проведено 141 перевірку з донарахуванням 134,4 тисячі гривень штрафних санкцій. Як зазначив Віктор Чиж, ними постійно відстежується ринок обігу медичних засобів, й уся інформація, що надходить з різних джерел, ретельно перевіряється.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую