ye-logo.v1.2

Гладуняка з партії хочуть виключити, а до Лукашука – питань немає

Політика 3931
Фото: автора

У Хмельницькій «Батьківщині» почистили партійні лави від ненадійних депутатів

Внутрішня люстрація – так назвали партійну чистку обласний та міський очільники ВО «Батьківщина» Валерій Лесков та Лев Бірюк. У партії створили внутрішні люстраційні комісії, мета яких – підняти голосування депутатів рад різних рівнів і виявити тих, які підтримували Партію регіонів та її режим.

«Перш за все ми керувалися об’єктивністю. Жодного зведення рахунків чи інших причин. Комісія підняла голосування за «бюджет Ядухи» та за «відставку уряду Азарова». Ми виявили ряд депутатів, які, всупереч рішенню фракції, голосували по-своєму», – заявив керівник Хмельницької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Валерій Лесков.

За його словами, «під роздачу» потрапили депутати облради Інна Шоробура, Володимир Філінюк, Іван Гуцул, Микола Дячук. За інші «партійні гріхи» своїх партквитків позбулися також Вадим Лейві та Андрій Гордійчук.

Ще один бютівець з обласної ради – Леонід Бриндіков – відбувся лише доганою. Від вигнання з партії його, за словами Валерія Лескова, врятувало «вчасне покаяння». Покаяння та заява повернули у лави партії виключеного раніше Валерія Мурзу.

«Дотягнулися» партійці й до голови фракції ВО «Батьківщина» в Хмельницькій облраді Івана Гладуняка. Подання на виключення його з фракції прийняли на партійному бюро і надіслали до столиці.

«Він (Іван Гладуняк – авт.) двічі грубо порушив партійні правила, поставив себе вище наших рішень, а отже – вище демократії. Тому ми поставили питання про його виключення з партії. Але остаточне рішення може прийняти лише політбюро», – заявив міський бютівець Лев Бірюк.

Щодо іншого відомого партійця, Олега Лукашука, то претензій у керівництва до нього немає.

«Він завжди голосував солідарно з фракцією. А стосовно тендерів, які вигравали підприємства, що з ним асоціюють, то є положення про тендер, і потрібна доказова база, щоб визначити, вірно чи ні він виграв ці тендери», – пояснив Валерій Олександрович, який, до речі, є помічником народного депутата Олега Лукашука. 

Коментарі:

Валерій мурза 07.08.2014 17:30

Згадалось моє прізвище - хочу прокоментувати. По-перше, покаяння не було і бути не може, бо не бачу причин каятись. Ніхто не може мене звинуватити, що я порушив статут партії, чи хоч раз не виконав рішення фракції по питанню голосування на сесії обласної ради чи по інших питаннях. За вісім років, які я пройшов з ВО "Батьківщина" було по різному, але не дивлячись на серйозний тиск та інші пропозиції в 2010-2013 рр я залишався в партії і виконував всі рішення і фракції і партії. По-друге, заяви не було. І взагалі, чогось так сталось, що вдруге розглядають мою особисту справу без моєї присутності (я знаходжусь в відпустці). З повагою В. Мурза

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую