FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
17 Липня, 2024

Чи може новообраний глава держави подолати корупцію та хабарництво?

Із таким запитанням кореспондент «Є Поділля» звернувся до представників політичних партій

Костянтин Омельчук, голова обласного осередку Української народної партії:
«В кожної владної одиниці є певні механізми, щоб змінити ситуацію з корупцією та хабарництвом. Але потрібно мати політичну волю до цього. Не обов’язково це мають бути Президент, Кабінет Міністрів чи Верховна Рада, це може будь-хто із високопосадовців, який бачить, що хтось щось не робить, або робить не так, і звернутися до громадськості. В кожного є свої важелі впливу! До того ж, спершу з’являється не той, хто бере, а той, хто дає. Тому кожен українець може змінити ситуацію. Потрібна лише політична воля для того, щоб розпочати боротьбу із хабарництвом та корупцією. Нині, я так вважаю, її немає».

Ігор Сабій, голова обласної організації ВО «Свобода»:
«Якщо новообраний Президент не проведе люстрацію, то й не подолає це явище. В разі, якщо до влади прийде Президент, який поміняє лише «карти в колоді», то нічого не зміниться. Для того, щоб боротися з корупцією, має бути політична воля. Все решта – то дурниці. Потрібно приводити до влади нових людей, робити люстрацію і лише тоді буде подолана корупція».

Михайло Войтюк, заступник голови обласного відділення Партії регіонів:
«У Президента достатньо повноважень, щоб ефективно керувати країною. Все залежить від самої особистості – як вона розуміє свою посаду, як вона може використовувати ті чи інші важелі, чи вона «чиста» перед народом тощо. Корупція починається з Президента. Тому потрібно, щоб цю посаду обіймала особа, не замішана в корупційних скандалах».