ye-logo.v1.2

Корупція на війні та коли мешканці багатоповерхівок отримають землю під своїми будинками

Політика 2515

Про це з хмельничанами говорили народні депутати України від фракції “Об’єднання “Самопоміч” Семен Семенченко та Альона Бабак.

Сьогодні, 27 березня, на зустрічі з громадськістю народні обранці від “Об’єднання “Самопоміч” обговорювали обороноздатність країни, Мінські домовленості, роботу депутатів та Уряду, а також проблеми ЖКГ міста. Зокрема, командир 2-го Батальйону спеціального призначення “Донбас” Семен Семенченко розповів про своє бачення війни на Сході. На його думку, основними проблемами оборонного комплексу є борги підприємств, відсутність якісної логістики, тотальний грабіж та відсутність замовлення.

“Мінські угоди - це шлях в тупик. Як там можуть пройти місцеві вибори, якщо вони будуть під дулом автомата. А потім із бойовиками маємо провести децентралізацію. Я реаліст, я розумію, для того, щоб суспільство це прийняло, йому треба втомитися і впасти в депресію, як після першого Майдану. Для чого в ДНР і ЛНР зараз створюється Міністерство безпеки, - сказав Семен Семенченко. - По суті, наша армія використовується неефективно. Це говорить про безвідповідальність керівників. Між Іловайськом і Дебальцевим нічого не змінилося.”

Народний депутат наголосив на тому, що будуть створені комісії з розслідування подій під Іловайськом, Дебальцевим, у Вуглегірську, в донецькому аеропорту. Він висловив сподівання, що Президент “наведе порядок.”
“У регіонах я намагаюсь налагодити роботу вікна з прийому скарг на факти корупції і факти, які мають значення у воєнній сфері. Ми шукаємо для нашого мозку, яким є Комітети у Верховній Раді, руки і ноги, голови і очі. Усі разом ми можемо дуже багато корупційних схем розкрити, бо нинішні корупціонери набагато більше бояться публічності”, - додав Семен Семенченко.

Народний депутат, заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак розповіла про законопроект, який готується до впровадження у сфері ЖКГ і пройшов уже перше читання в Раді. Зокрема, йшлося про те, що мешканці будинків отримають у співвласність не тільки будинок, а й землю під будинком і прибудинкову територію.

“Є люди, які можуть об’єднатися в ОСББ. Але є такі, хто не готовий до цього і продовжують бути на утриманні ЖЕКів. Та за Цивільним кодексом, власникам квартир належить все: і частина даху, і підвал тощо. За законопроектом, не треба буде 100% згоди власників, щоб управляти будинком, достатньо лише 75%. Буде запроваджуватись також механізм письмового опитування, - розповіла Альона Бабак. - Земля і прибудинкова територія буде визначатися теж як спільна власність. Якщо будинок зруйнується, мешканці залишаються без нічого, а за новим законом, вони матимуть землю, на якій зможуть збудувати нове житло чи якось по-іншому нею розпорядитися.”

Окрім того, на зустрічі депутати фракції “Об’єднання “Самопоміч” обговорювали з хмельничанами питання децентралізації, внесення змін до Конституції, продажу і оренди землі, забезпечення військовослужбовців. Як зазначив Семенченко, найближчим часом загострення воєнних дій на Сході не буде, натомість зараз триває боротьба за людський розум, яку ми повинні виграти.

Автор Галина МЕЛЬНИК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую