ye-logo.v1.2

„Велика ложка” на дотації

Політика 1270

На колегії обласної державної адміністрації розподіляли копійки з бюджету

У зв’язку з кризою, з тим, що не була врахована індексація заробітної плати, зі збільшенням зарплати бібліотекарям та посадовцям, через підвищення ціни на газ і на оплату енергоносіїв наприкінці року виникли „дірки” в бюджеті. Міністерство фінансів поставило сувору вимогу перед місцевою владою – не допустити заборгованості по зарплатах та комунальних платежах.
На Хмельницьку область виділено із держбюджету дотацій та енергосубвенцій 62,3 мільйона гривень. На думку багатьох, ця сума була розподілена по районах нерівномірно.
Як зазначили представники обласної держадміністрації, завжди існували депресивні райони, яким потрібно допомагати. Зокрема, голова Теофіпольської районної держадміністрації Микола Ковальчук зазначив, що район займає 3-4 місце по податковому навантаженню в області, всіма силами намагається виконати бюджет, але зробити це не в силах. Дефіцит по Теофіпольщині становить понад 1,5 мільйона гривень.
Виходить так, що ті райони області, які мають дефіцит, на виплати заробітної плати та сплату за енергоносії отримали значно більші дотації, ніж ті, які добре спланували місцевий бюджет і „все закривають”. Так, наприклад, Старокостянтинівський, Хмельницький, Теофіпольський райони отримають державну допомогу понад мільйон гривень, а Волочиський район, у якого „сплановані видатки”, отримає близько 450 тисяч гривень.
Іван Богославець, голова Волочиської районної держадміністрації, відстоював інтереси району. Зокрема, він вніс пропозицію зекономлені кошти на відключенні опалення навчальних закладів під час карантину розподілити між районами-передовиками, яких обділили допомогою держави.
Голова обласної адміністрації Іван Гавчук наголосив на тому, що люди не повинні стати заручниками несумлінної роботи чиновників і обов’язково повинні отримати зарплати, в школах і лікарнях має бути тепло. Саме тому таки прийняли зміни до бюджету, які представив начальник фінансового управління облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич.
„Окрім розподілу та роздачі слонів, треба ще й заохочувати тих, хто виконав бюджет, і стимулювати до плідної роботи тих, хто не виконав” – заявив Іван  Гладуняк, голова обласної ради
В результаті представники влади домовилися врахувати ситуацію із дотаціями при плануванні бюджету області на 2010 рік.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую