ye-logo.v1.2

Прощавай, наметова торгівля

Політика 1309
Фото: Олександр Таран

5 грудня у хмельницькому планується переїзд підприємців з „алейки” біля овочевого ринку у торговий центр

Підприємці з „алейки” в центрі Хмельницького обурені. Для них переїзд із „насидженого місця” дуже болюча процедура. Дехто торгує на цій вулиці близько п’ятнадцяти років. Якщо на алеї за оренду торгового місця платять в середньому  300-400 гривень, то місце в павільйоні – близько 1500, як розповіла жінка-продавець. Меблі також „базарники” купуватимуть за свої кошти, а це сума у тисячі гривень. До того ж переїзд перед новорічними святами вдарить по бюджетах підприємців, які мали постійних покупців.
У міському споживчому товаристві „Кооператор” запевняють, що намагаються задовольнити всіх працівників „алейки”. Як сказав, Микола Ворона, керівник „Кооператора”, тим, хто справді неспроможний заплатити орендний збір та інше, а це шість чоловік, запропонували торгові місця в „молочному павільйоні”, що виходить у бік вулиці Вайсера. Близько 1000 вільних місць для торгівлі запропоновані на ринках на Львівському шосе, на Кам’янецькому переїзді, на Виставці. Пан Ворона запевнив, що із близько 130 вже 114 підприємців переїздять у новозбудований павільйон. Але для багатьох, хто торгує на „алейці”, така „міграція” значить починати все спочатку.
Взагалі, як підкреслив Микола Володимирович, вулична торгівля вже відходить у минуле. З ним погоджується й чимало хмельничан.
 „Базарники” мають багато претензій, писали листи до Сергія Мельника, мера Хмельницького, до Івана Гавчука та Віктора Коліщака, керівників області. Але пан Ворона логічно відповідає, що рішення про перенесення торгівлі з вулиці належить саме міськвиконкому. На місці приватних будиночків, які знаходяться поруч з „алейкою”, незабаром планується будівництво нового великого будинку, тому торгівлю все одно б закрили. А поки на «алейці» буде парковка для покупців ринку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую