ye-logo.v1.2

Мера і хліба!

Політика 1166

Вимагали підприємці з „алейки” біля хмельницького продуктового ринку

Живою хвилею протесту тягнувся „парад-мітинг” від „колишнього місця постійної роботи” – „алейки” на головну площу Хмельницького.
Підприємців обурило те, що міська влада намагається силою виселити їх з „алейки”, де вони торгують.
Делегати „доставили” свою резолюцію керівникам міста. Опираючись на декілька статтей Конституції України та Конвенцію про права людини, мітингуючі вимагали припинити „протиправні дії та незаконне знищення їхнього ринку”.
Кілька годин „базарники” мерзли на площі, але мера так і не дочекалися. Висловити свою підтримку протестуючим вийшов міський депутат Ігор Сабій. Саме він став гінцем з новиною про те, що до кінця року підприємці зможуть торгувати на „алеї”. За цей час спеціальна робоча група, котра складається з депутатів, підпри-ємців, має „прилаштувати” всіх торгівців.
„Нам пропонують торгові місця, які нікому не потрібні!” – протестували самі „працівники алеї”.
 „Запропоновані місця з радістю „забрали” б інші підприємці, - запевняє Ірина Ковальчук. – Незважаючи ні на що, ми продовжуватимемо роботу. Дехто вже й наче готовий домовлятися, але прислухаються до тієї ініціативної групи з „алейки” і не підтверджують своїх намірів. Але вже більше 100 підприємців „домовилися” з міським споживчим товариством „Кооператор” і переїхали без скандалів. Ми просто хочемо зробити наше місто кращим – звільнити від наметів, забезпечити під’їзд, зокрема, для пожежників, швидкої, зменшити завантаженість доріг”.
Остаточної домовленості щодо торгівлі на „алейці” біля продуктового ринку немає. Але торгівля на цій вулиці дозволена лише до кінця грудня. Ймовірно, що з наступного року це питання знову може викликати конфлікт.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую