ye-logo.v1.2

Про зарплату в «конвертах» та електронну систему податкової звітності

Політика 1315
Фото: Надія Кугук

Повідали податківці журналістам на прес-конференції

Майже дві тисячі вісімсот неоформлених найманих працівників, яким було виплачено 1,7 мільйона гривень доходу, виявлено в минулому році інспекторами Хмельницької Державної податкової адміністрації на підприємствах різних форм власності нашого краю. У результаті, до бюджету надійшло 667,5 тисячі гривень донарахованого податку з доходів. Такі цифри озвучувалися на прес-конференції керівництва ДПА у Хмельницькій області, яка відбулася минулого тижня у Красилові.
У виступах першого заступника голови ДПА у Хмельницькій області Олега Федорчука та заступника голови ДПА Ігоря Шиманського, присвячених виявленню випадків виплати заробітної плати в «конвертах», виплати зарплати менше встановленого мінімуму та неперерахування податку з доходів фізичних осіб, наводилися такі факти: з перевірених 618 підприємств установ і організацій та 335 фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності порушували податкове законодавство у сфері виплати заробітної плати 612 підприємств та 267 фізичних осіб; юридичним особам донараховано 12,7 мільйона, а громадянам-підприємцям - 1,6 мільйона гривень податку та штрафних санкцій; до адміністративної відповідальності притягнуто 718 посадових осіб та 209 приватних підприємців.
Майже третина підприємств різних форм власності Хмельниччини виплачують заробітну плату нижче мінімальної. Велика кількість їх у Городоцькому, Білогірському, Ярмолинецькому, Ізяславському, Кам’янець-Подільському, Дунаєвецькому, Волочиському районах та обласному центрі.
На прес-конференції також йшлося про поетапне впровадження централізованої системи електронної податкової звітності платників податків в органах Державної податкової служби України. Як зазначила начальник відділу супроводження інформаційних систем податкового блоку, ведення та захисту податкової звітності ДПА у Хмельницькій області Оксана Томків, завдяки нововведенню скоротиться час обробки даних електронних звітів, оптимізується робота податкових інспекцій, що дозволить зекономити значні державні кошти. Електронна система гарантує автоматичну перевірку документів на наявність арифметичних помилок та дозволяє значно заощаджувати робочий час платників податків.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую