ye-logo.v1.2

Нардеп: “Податківці дадуть штрафи аграріям, за те що ті не знають як правильно оформити декларації з ПДВ” На правах реклами

Політика 1844
Сергій Лабазюк: Відшкодування ПДВ – дуже важливий момент для аграрної галузі.
Сергій Лабазюк: Відшкодування ПДВ – дуже важливий момент для аграрної галузі.. Фото: прес-служба народного депутата

Аграрний комітет Верховної Ради України підтримав єдиний законопроект щодо відшкодування ПДВ.

Депутати профільного комітету також зійшлися на тому, що потрібно продовжити цю ініціативу до 2018 року.  
«Відшкодування ПДВ – дуже важливий момент для галузі. Від цього залежатиме майбутнє аграрного комплексу.  Бо вже 20 лютого цього року потрібно здавати декларації з ПДВ. Аграрії цього не зможуть зробити, тому що не знають, як це правильно зробити. Це означає, що податківці напишуть їм штрафи і пені», - аргументував свою позицію народний депутат, член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Лабазюк.
Він разом із колегами-аграріями стали авторами відповідного законопроекту щодо відшкодування ПДВ.
Сергій Лабазюк пояснив, що дискусія затяглася ще з минулого року після прийняття змін до Податкового кодексу щодо відшкодування ПДВ.
«Запровадження двох реєстрів призвело до абсолютного колапсу з адмініструванням ПДВ, оскільки фіскальна служба не надала жодних роз’яснень, як це має працювати. Тому багато зараз залежить від позиції аграріїв в стінах парламенту. Переконаний, що не дивлячись на політичний окрас, треба об’єднатись і подати спільне рішення, яка буде включати запровадження одного реєстру з автоматичним відшкодуванням та продовження спецрежиму оподаткування до 2018 року, як і передбачено в Коаліційній угоді», - наголосив він.
Спільний документ депутати-аграрії направили на розгляд до сесійної зали парламенту.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую