ye-logo.v1.2

На заводі «Атонмаш» у Красилові з’явився робот

Політика 1420
Фото: Хмельничанин

продуктивність його роботи в еквіваленті прирівнюється до чотирьох висококваліфікованих електрозварників

Він став першою ластівкою повної автоматизації зварювальних робіт на промислових підприємствах Хмельниччини. «Мудру» машину з числовим програмним управлінням використовують для зварювання окремих вузлів газових опалювальних котлів, де вимагається висока якість та надзвичайна точність виконаних операцій. Попередні випробовування засвідчили, що продуктивність його роботи в еквіваленті прирівнюється до чотирьох висококваліфікованих електрозварників.
Придбання та встановлення цього сучасного обладнання обійшлося підприємству в мільйон гривень. Утім, директор ТОВ «Завод «Атонмаш» Анатолій Сизько переконаний, що затрати швидко окупляться. Адже, за підрахунками фахівців, обсяги виготовлення газових котлів за рік зростуть, як мінімум, на п’ять тисяч штук.
Варто зазначити, що лише за останніх два роки красилівські атонмашівці вклали у модернізацію виробництва понад десять мільйонів гривень. Закуплено чотири напівавтоматичні зварювальні установки, повздовжні преси, дільницю порошкового фарбування металу тощо.
– Сучасне обладнання встановлюємо, насамперед, у тих підрозділах, де не вистачає висококваліфікованих робітників. Ще й досі в дефіциті залишаються токарі, електрозварники, техніки-електрики. І це притому, що в місцевому центрі зайнятості населення на одне робоче місце претендує декілька чоловік, – резюмує директор «Атонмашу».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую