FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
2 Травня, 2024

У Кам’янці-Подільському відбувся марш проти політичних репресій

Фото: прес-служби "Свободи"

На знак протесту проти політичних репресій колона «свободівців» пройшла центральними вулицями міста від міського ринку до будівлі Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації.

Під гул імпровізованих «барабанів Свободи» прозвучали вимоги негайно припинити політичні репресії. Учасники акції скандували: «Геть продажну владу!», «Ні політичним репресіям!», «Желізника у відставку!», «Руки геть від Барановського!», «Один за всіх, і всі за одного!».
Приводом до акції протесту, за повідомленням прес-служби обласної організації ВО «Свобода», стали спроби нахабного політичного переслідування голови Кам’янець-Подільської районної організації ВО «Свобода», директора Боришковецького НВК Володимира Барановського з боку місцевої влади. Після завершення виборів до місцевих рад в Кам'янець-Подільському районі голова місцевої райдержадміністрації М.Желізник розпочав, за словами «свободівців», цілеспрямовані політичні репресії проти свободівців. Комісія управління освіти впродовж місяця безпідставно провела низку тотальних перевірок роботи директора Боришковецького НВК Володимира Барановського. З боку керівництва району неодноразово звучали натяки на звільнення через «неправильні», на думку п.Желізника, політичні погляди та участь в опозиційній політичній партії. Під час проведення акції, як заявили на марші, райдержадміністрація направила ще одну перевірку роботи директора Боришковецького НВК, намагаючись і далі чинити спроби тиску за політичні погляди .

ВО «Свобода» вимагає від місцевої влади припинити політичні репресії і займатися господарськими проблемами мешканців району. По завершенню акції протесту було прийнято резолюцію з вимогою до Президента України відправити у відставку голову Кам’янець-Подільської РДА М.Желізника за намагання чинити політичні репресії.
«Свобода» розцінює факти політичного переслідування, що все частіше мають місце на території області, як спробу кинути виклик Українській Нації. «Ми будемо реагувати адекватно на всі подальші спроби тиску на людей за політичні погляди. Подібні речі неприпустимі. Особи, які собі дозволяють переслідувати тих, хто належить до іншої політичної сили чи думає інакше мають бути негайно покарані. Потрібно чітко усвідомити, що теперішня влада веде країну до поліцейського устрою. Наша історія пам’ятає як проводилися політичні репресії в 30-тих роках і чим вони завершилися. Окупаційний режим і його прислужники на місцях діють методами НКВД. Маємо гуртувати зусилля, виходити на вулиці і протестувати проти кожної дії таких от горе-чиновників. Не допустимо поліцейського режиму, не дозволимо відновити переслідування за політичні погляди. Українська Нації повинна об’єднатися і зупинити нахабні спроби окупантів поставити її на коліна», - наголосив голова Хмельницької обласної організації ВО «Свобода» Ігор Сабій.