ye-logo.v1.2

Перші в Україні: Хмельницька міська рада ввела свої «санкції» для російських компаній

Політика 6937
Невдовзі усі підрозділи Хмельницької міської ради відмовляться від російсього програмного забезпечення
Невдовзі усі підрозділи Хмельницької міської ради відмовляться від російсього програмного забезпечення. Фото: автора

Заборона стосується лише для комунальних підприємств міста та підрозділів міськради.

Депутати Хмельницької міської ради прийняли рішення «Про застосування обмежувальних заходів щодо використання програмного забезпечення та телекомунікаційного обладнання». «За» - 30, не голосували - 6.

Відповідне рішення було прийнято з метою забезпечення виконання Указу Президента, яким введені санкції для юридичних та фізичних осіб Російської Федерації. «Цим рішенням, по суті, ми заборонили комунальним підприємствам міста та структурні підрозділи міськради, використовувати програмне забезпечення, яке розроблено країною-агресором, - каже автор проекту, депутат міської ради Ігор Ялоха. – Тепер міська влада повинна вивчити питання, якими вітчизняними продуктами замінити, до прикладу, програму «1С. Бухгалтерія». Десь за місяць проведуть конкурс з відбору програмного забезпечення вітчизняного виробництва. А вже приблизно восени бухгалтери установ міста пройдуть відповідне навчання, після чого поступово відбудеться заміна програмного забезпечення».

Скільки на це витратять грошей – невідомо. Утім, як сказано в пояснювальній записці до проекту рішення, реалізація цих заходів відбудеться за рахунок бюджету та власних коштів підприємств.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую