ye-logo.v1.2

Хто з нардепів від Хмельниччини «підписався» за скасування депутатської недоторканності

Політика 3002
Авторами нового проекту Закону щодо скасування депутатськоъ недоторканносты значяться понад 150 депутатів
Авторами нового проекту Закону щодо скасування депутатськоъ недоторканносты значяться понад 150 депутатів. Фото: lb.ua

У Верховній раді України зареєстрували проект Закону про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності).

Ініціаторами законопроекту про зняття депутатської недоторканості стало 158 парламентарів. Серед них і четверо обранців від Хмельницької області.

Так, серед авторів законопроекту №6773 «Про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності)», усі хмельницькі нардепи з «Блоку Петра Поршенка». А саме Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Андрій Шинькович. Щоправда, самого тексту законопроекту на сайті Верховної Ради України поки що немає.

Зауважимо, що є ще один законопроект щодо скасування депутатської недоторканності – президентський №1776. 19 червня 2015 року Конституційний суд України оприлюднив своє рішення, яким визнав цей проект відповідним Основному закону. Але він й досі не розглянутий парламентом. Як зазначено на сайті ВРУ – «чекає на розгляд».

Нагадаємо, відповідно до Конституції України, зміни в Основному законі держави може ініціювати президент або щонайменше 150 депутатів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую