FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
19 Травня, 2024

Хмельницька облрада звернулася до Президента та Кабміну щодо цін на газ

Депутати Хмельницької облради вимагають не підвищувати ціну на газ для населення. Фото: з архіву

Відповідне звернення підтримали 49 депутатів.

«Ми, депутати Хмельницької обласної ради, вважаємо підняття ціни на газ для населення неприпустимим і таким, що порушує права громадян України на доступні житлово-комунальні послуги для всіх споживачів», - йдеться у зверненні депутатів до Президента України та Кабінету Міністрів України, яке сьогодні було прийнято на сесії.

У тексті звернення, оприлюдненому на сайті облради, йдеться і про те, «що внутрішні резерви України за умови їх ефективного використання та викорінення корупції дозволять забезпечити економічну незалежність держави, у тому числі й енергетичної». Депутати облради вимагають від Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України упередити будь-які дії щодо, цитуємо, «безпідставного підвищення ціни на газ населення».

Із 64 обранців, які присутніми в сесійній залі, 49 натиснули на кнопку «за», двоє утрималось, ще 13 не голосували.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нещодавно заявив про неминучість підвищення ціни на газ для населення з початком опалювального сезону. Згодом голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв сказав, що уряд домовився з Міжнародним валютним фондом, що ціна на газ для населення підвищуватиметься поетапно, до квітня 2020 року.

Також, відзначимо, сьогоднішню сесію Хмельницької облради сайт «Є» транслював у прямому ефірі.