ye-logo.v1.2

Щедрі подарунки від мами й новеньке авто: що задекларував Роман Мацола

Політика 6987
Доходи Романа Мацоли зросли на понад 782 тисячі гривень.
Доходи Романа Мацоли зросли на понад 782 тисячі гривень.. Фото: facebook.com/roman.matsola

Матір подарувала нардепу понад 1,5 мільйони гривень.

Декларацію народного депутата від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Романа Мацоли, попри його мільйонні статки, можна назвати відносно скромною. Він не поспішає купувати нерухомість, дорогі автомобілі чи коштовності. Проте їздить на новенькому «Мерседесі» й отримує півторамільйонний подарунок від матері. Аби дізнатися, що змінилося у житті Романа Мацоли, сайт «Є» зазирнув у його щорічну декларацію.

Роман Мацола обирався до парламенту від 190 виборчого округу, що охоплює Шепетівщину, Полонщину та Славутчину, але офіційно продовжує жити у Львові. Там він володіє квартирою площею 200,40 квадратних метрів, невеличкою земельною ділянкою (304 квадрати) та місцем для зберігання індивідуального автотранспорту.

Наразі власного автомобіля народний обранець немає, але орендує дві недешеві іномарки в ТОВ «Олмар», кінцевим бенефіціаром якого є його матір — Мацола Марія Михайлівна. Таким чином донедавна нардеп їздив на «Porsche Cayenne» 2011 року випуску, а минулоріч ще й сів за кермо «Mercedes-Benz V250» 2018 року випуску. Тоді це авто коштувало майже два мільйони гривень.

Минулий рік приніс зміни й у життя дружини Романа Мацоли — Наталії Романівни. Вона стала одною із засновників ТОВ «Медіальт».

У порівняні з попередньою декларацією, доходи Романа Мацоли в 2018 році зросли на 782 тисячі 193 гривні. Якщо у 2017 році він заробив без подарунків 1 мільйон 539 тисяч 517 гривень, то у 2018-му — 2 мільйони 321 тисячу 710 гривень. Зокрема, збільшилася його зарплатня у Верховній Раді України. За основним місцем роботи він отримав понад 418 тисяч гривень, а також 422,8 тисяч гривень склали відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, та 90 тисяч гривень — відшкодування транспортних витрат. Загальні відсотки від трьох банків — «Банк Кредит Дніпро», «Мегабанк» і «Державний ощадний банк України» склали 1,3 мільйона гривень.

Крім того, нардеп отримав від матері подарунок у негрошовій форму сумою 148 тисяч гривень. А після публікації щорічної декларації Роман Мацола одразу повідомив про суттєві зміни у майновому стані — Марія Михайлівна подарувала йому 1 мільйон 588 тисяч 800 гривень.

Натомість дружина нардепа має скромніші доходи. В 2018 році вона отримала за основним місцем роботи в ТОВ «Олмар» понад 95 тисяч гривень і 13,9 тисяч гривень банківськими відсотками від «Банк Кредит Дніпро».

Більшість своїх заощаджень Роман Мацола зберігає на банківських рахунках. Так, в «Банку Кредит Дніпро» у нардепа лежить 2,3 мільйони гривень, в «Мегабанку» — 120 тисяч доларів, а «Державному ощадному банку України» — понад 186 тисяч доларів та 11,2 мільйони гривень. «Під подушку» народний обранець заховав 51 тисячу доларів і 221 тисячу гривень. А ось Наталія Мацола зберігає в «Банку Кредит Дніпро» 130 тисяч гривень.

Автор Андрій ЯЩИШЕН.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую