ye-logo.v1.2

«Треба працювати так, щоб твою роботу цінували люди», –

Політика 1776
Фото: Фото Валерія ТЕЛЕХОВСЬКОГО.

Переконаний голова волочиської райдержадміністрації Ігор Добжанський

Без краваток
“Щодня, їдучи на роботу, я підбиваю підсумки:  що зробив за день. Так само зранку, дорогою на роботу, складаю плани до вечора”, – голова Волочиської райдержадміністрації розповів про свої враження від нової посади та плани на найближчий час.
– Ігоре Миколайовичу, Волочиський район для Вас – новий. З чого Ви починали знайомство з ним?
– Знайомитися з районом почав  не з кабінетів, управлінь чи відділів. Я сідав за кермо і їхав по району. Знайомився з селами, територіальними громадами, людьми, з їхніми проблемами. Немає такого населеного пункту в районі, де б я не побував. І намагаюся виконувати усе, що пообіцяв людям.
– Які висновки зробили  з таких поїздок?
– У кожної громади є свої проблеми. Нам ніколи «розкачуватися», потрібно вже зараз їх вирішувати. І сьогодні можна говорити про конкретні справи. Приміром, у п’ятьох населених пунктах  здійснили частковий  ремонт дороги, залучили  туди близько 0,5 мільйона гривень. У Волочиську відремонтували вулиці Музейну та Уральських танкістів, на що витратили близько 300 тисяч гривень. Район отримав 5,7 мільйона гривень  для добудови  поліклініки райлікарні. За неповні чотири місяці  роботи газифікували  чотири населені пункти, і 24 серпня завершили газифікацію району.  Крім того, проводили поточні ремонти шкіл, замінювали двері та вікна, три котельні перевели на газове опалення.У районній лікарні у кожному відділенні облаштували палату для ветеранів війни. Займаємося відновленням приміщень дитячих садків, у Полянах  відкриваємо сучасний садочок. До Дня незалежності провели реконструкцію міського стадіону.  Традиційну Дошку пошани відкрили не лише в райцентрі, а й у деяких селах. Знаєте, деякі люди  навіть плакали, коли їх фотографували. Бо їм справді це потрібно.
– У районі пріоритет надаєте промисловості чи сільському господарству?
– Волочиський район досить потужний. У нас непогано працюють і промислові підприємства, і агроформування. Найбільше підприємство – «Мотор-Січ», яке дає понад 23 відсотки надходжень до районного бюджету.  Наш хлібозавод «Агробізнес» один з найбільших на Хмельниччині.  У районі більше 17 економічно активних підприємств, які працюють, отримують прибутки і роблять внески до районного бюджету та різних фондів. Середній рівень заробітної плати у нас один з найвищих в області. Щодо сільського господарства. По валу ранніх зернових ми другий в області район, який намолотив більше ста тисяч тонн збіжжя.  І сьогодні я не бачу  кращого за економічним потенціалом району, як Волочиський.
– Свого часу, коли до влади в країні прийшли представники інших політичних сил, Вас звільнили з посади першого заступника голови Ярмолинецької райдержадміністрації. Коли Ви очолили Волочиський район, не було думки вчинити так само?
– Я не прихильник радикальних кадрових змін.  Пройшовши через  непорозуміння і навіть переслідування, переконаний,  що це не на користь ні людям, ні самій владі. Я не бажаю ще комусь пережити те, що довелося винести багатьом з нас. Тому намагаюся порозумітися з кожним керівником. Та й на партійній приналежності не роблю акцента. Приміром, я представляю Партію регіонів, мій перший заступник від БЮТу, є серед керівників й члени інших партій. Я вважаю,  що неважливо, до якої партії належить людина, а важливо, яка це людина і який спеціаліст.
– Але ж у роботі виникають спірні питання. Як їх вирішуєте?
– Сідаємо за «круглий стіл», радимося, шукаємо  розуміння. Адже вирішення проблем району наша спільна справа. У нас не команда однопартійців, у нас – команда однодумців.
– Сімейні конфлікти теж вирішуєте колегіально?
– Останнім часом я о шостій ранку йду з дому, а о дев’ятій вечора повертаюся. За чотири місяці мав лише десь три вихідних. Рідні розуміють, що у мене відповідальна робота. Тому й конфліктів  не виникає.   Якщо є якась проблема, вирішуємо разом.
– А готувати вмієте?
– Найкраще, що я готую, це кип’ячу воду. Звичайно,  жартую. Насправді ж можу приготувати будь-яку страву. Але моя дружина робить це краще. Взагалі усі хатні питання вирішує вона. І не тому, що я не хочу чогось робити. Я просто не маю часу.  Раніше, коли вдавалося викроїти вільну хвилину, то я любив походити по магазинах. А також я мисливець. Торік  тричі був на полюванні. Займаюся цим заради  спортивного задоволення, а не заради здобичі. Приємно пройтися шість –  десять кілометрів. Для розрядки це дуже добре.
– В одязі віддаєте перевагу діловому стилю?
– Дуже люблю спортивний одяг, джинси. Але зараз посада зобов'язує притримуватися ділового стилю: костюм, краватка.
– Чим займається Ваша дружина?
– Вона 23 роки пропрацювала вчителькою у сільській школі. Зараз ми переїхали у місто. І сьогодні вона приватний підприємець, займається бізнесом.
– На Ваш погляд, які риси характеру мають бути притаманні керівнику району?
– Насамперед, потрібно бути справедливим і до підлеглих, і до себе. Крім того, – чесним та відданим роботі. А інколи і жорстким керівником. Адже розхлябаності у роботі допускати не можна.
– Посада голови райдержадміністрації не вічна. Мине ...надцять років, і сюди прийдуть інші люди. Як би Вам хотілося, щоб люди згадували той час, коли Ви керували районом?
– Керівник  в районі – це як диригент в оркестрі. Тільки командою можна чогось досягнути.  І хочеться, щоб згадували про нинішні часи тільки за добрими справами. Коли мене представляв губернатор на новій посаді, у залі було повно людей. І всі аплодували. Дуже хочеться, щоб, коли буду йти з району, люди теж щиро аплодували мені  – дякували за зроблене.
– Які справи Ви хотіли би завершити за рік-два?
– По-перше закінчити будівництво поліклініки. Крім того, маю мрію облаштувати центр Волочиська. Подивіться на наш головний майдан. Він зручний для проведення мітингів і маніфестацій. Я ж хочу, щоб тут гуляли молоді мами, відпочивали пенсіонери та молодь. Я “бачу” на площі гарні туї й берізки, може, навіть верби, водоспад, великі камені, штучні озерця, лавочки з навісами, галявини, на яких мають гратися діти.
– Незабаром вибори до місцевих рад. Ви братимете  у них участь?
– Так, я буду балотуватися до обласної ради по мажоритарному округу, по Волочиському району. Думаю, що люди розуміють: будучи депутатом обласної ради,  зможу глобальніше вирішувати проблеми району.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую