ye-logo.v1.2

Хмельницька влада виступила проти січневого локдауну

Політика 2408
Передбачено, що в Україні правила посиленого карантину діятимуть до 24 січня
Передбачено, що в Україні правила посиленого карантину діятимуть до 24 січня. Фото: ілюстративне автора

Відповідне звернення до органів центральної влади прийняли депутати міської ради.

Сьогодні, 14 січня, у Хмельницькому зібрали позачергову сесію міської ради. Одним із рішень, яке підтримали місцеві обранці під час засідання – звернення до президента України, Кабміну та Верховної Ради щодо недоцільності введення локдауну на території громади.

На думку депутатів, таке несвоєчасне та необдумане рішення призвело до негативних наслідків для місцевого мікропідприємництва, малого та середнього бізнесу.

«Значної школи від таких дій зазнає і міський бюджет, суттєво постраждає економіка, бізнес буде змушений припиняти своє існування... Абсурдності рішенням додає і факт вибірковості різних видів бізнесу, коли найбільше страждають мікропідприємці, малий та середній бізнес, - йдеться у тексті звернення. - Введення у січні додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів також позбавляє громаду міста Хмельницького надходжень до міського бюджету, створює серйозну соціальну напругу серед підприємців. Окрім того, так званий «локдаун» обмежує конституційні права громадян».

Зважаючи на вищевикладене, депутати вимагають скасувати запроваджені додаткові протиепідемічні обмежувальні заходи та в подальшому запроваджувати їх лише на території регіонів із врахуванням реальної епідемічної ситуації.

Нагадаємо, правила посиленого карантину в Україні діятимуть до 24 січня включно.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую