ye-logo.v1.2

Тихий старт

Політика 1913
Володимир Кулаков заявив про себе, як про захисника екології.. Фото: Фото Валерія ТЕЛЕХОВСЬКОГО.

На політичному небосхилі Хмельниччини — ніяких нових зірок

Чим чудові місцеві вибори? Телевізор можна нормально подиви- тися. Бо як обираємо парламент чи президента, то часто просто нудить від тієї політичної реклами, яка ллється рікою на всіх телеканалах. Хоча й на місцевих виборах реклами, мабуть, буде достатньо. Однак вся вона, як правило, буде виключно на регіональних «телевізорах». А ось хто рекламувати- меться, поки що, коли позаду перший тиждень виборчих перегонів, й досі не зрозуміло. Виборчі штаби наче сплять. Затишшя перед буревієм? Можливо.

Перші пішли!
Ще влітку, до офіційного початку  «змагань», які стартували 11 вересня, в обласному центрі вже з’явилися біг-борди із потенційними кандидатами на різні владні крісла. До прикладу, екс-голова міста Микола Приступа на своїх біг-бордах вирішив навести лад
в обласному центрі, «промовляючи»: «Повернемо Хмельницькому порядок та розвиток». Хоча звинуватити його у фальстарті навряд чи комусь вдасться. Адже Микола Іванович нікого не агітував і навіть не вказав на біг-бордах, куди він мітить. А хоче, мабуть, реваншу за минулі вибори. Тоді, нагадаємо, його зняли з перегонів, звинувативши у використанні адміністра- тивного ресурсу. Подейкують, що Миколу Приступу висуне в кандидати на міського голову Хмельни- цького «Сильна Україна».
«Стартанув» і Володимир Кулаков, депутат обласної ради, «зе- лено-сині» біг-борди якого вже красуються Хмельницьким. Із БЮТу до екологів – так можна назвати передвиборчий хід Володимира Івановича. Адже він, як депутат облради, обраний за списками прихильників Тимошенко (після перемоги Януковича Кулаков покинув фракцію БЮТ), вже рекламується в рядах «Народної екологічної партії». Саме із нею, мабуть, і штурмуватиме облраду.

Володар  центру
Практично безальтернативними обіцяють бути вибори на по- саду міського голови Хмельницького. Рейтингових кандидатів бу- де всього декілька. Діючий мер Сергій Мельник, який, попри чутки, не збирається залишати «Батьківщину» і піде на вибори від цієї політичної сили.
Ймовірно, що побачать серед кандидатів хмельничани і екс-губернатора Івана Гавчука, котрий нещодавно очолив обласний осередок «Собору». Додати до них ще й Миколу Приступу, і вийде доволі цікава трійка претендентів на один «престол».
Невідомо ще, де «випливе» депу- тат облради, голова обласного відділення Антимонопольного комітету України Віталій Олуйко, який є членом президії «Сильної України» Сергія Тігіпка. Нагадаємо, що до недавнього часу Віталій Миколайович був прихильником політсили Володимира Литвина, але, зрозумівши, що кращі часи «Народної партії» позаду, вирішив перейти до лав Тігіпка. Хоча Олуйко може і не зазіхнути на посаду Хмельницького міського голови, а очолити список «тігіп- ківців» до облради. Або ж взагалі піти по мажоритарному округу на рідній Білогірщині, де мало хто зможе скласти йому конкуренцію.
Неабияка боротьба розгорнеться і на виборах до обласної ради. Однак, найцікавіше, мабуть, буде вже після 31 жовтня, коли волевиявлення подолян стане резуль- татом самих перегонів. Тоді розпочнеться інша боротьба – за посаду голови обласної ради.

Технологи не дрімають
Тиша візуальна – не означає, що насправді все в нас так тихо. Не дарма ж ще за місяць до офіційного старту кампанії в Хмельниць- кому створили інформаційний кластер, який допомагатиме бажа- ючим провести передвиборчу кампанію. І це не лише агітація, а й застосування так званого чорного піару проти конкурентів. А його, на думку багатьох політичних діячів, на цих виборах буде чимало. Компромати на конкурентів вже «нарили», а ось оприлюднювати їх, вочевидь, не поспішають. Тому можемо лише припустити, що «виборча спека» розпочнеться на початку жовтня.  Поки що ж насолоджуємося тишею, яку в будь-який момент може перервати справжній виборчий грім.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую