ye-logo.v1.2

Майже три мільйони на ремонт вулиць та доріг

Політика 1436

виділили на черговій сесії Хмельницької міської ради

Давненько такого не було, щоб міським обранцям до розгляду на одній сесії запропонували понад 90 питань. Але такій кількості «пропозицій» є пояснення – остання сесія була ще в липні, а тому за місяць з гаком накопичилося чимало проблем, які потрібно було вирішити. Зокрема, дві третини питань стосувалися землі – кому оренду продовжити, кому дозвіл на будівництво дати тощо. Їх, як-то кажуть, прийняли без шуму та пилу. А ось зміни до бюджету викликали чимало галасу в сесійній залі.

220 тисяч гривень на тротуарну плитку
Першим обурюватися змінами почав Володимир Богачук. Він не був проти того, що управлінню житлово-комунального господарства міста заклали додаткові 2,8 мільйона гривень на капітальні видатки – ремонт вулиць та доріг. Володимир Якович потестував проти визначення об’єктів ремонту. «Чому на Лезневе знову нічого не дали?» – обурювався депутат. Міський голова Сергій Мельник пояснив, що є 2,8 мільйона гривень, а депутатських запитів із проханням десь щось відремонтувати – на 10 мільйонів. Тому, можливо, і не передбачили грошей на мікрорайон Лезнево, оскільки в інших місцях є сут- тєвіші проблеми.
В свою чергу колега по фракції Богачука Іван Бухал кинув репліку, що: «Якщо кожен депутат буде хизуватися, що він є кандидатом у депутати по мікрорайону Лезневе, то ми в глухий кут зайдемо». І все-таки, здавалося, проблему вирішили. Мер запропонував зробити депутатський день, під час якого об’їхати всі об’єкти та визначити, куди ж ці гроші розподілити. Компроміс знайшли і пристрасті вщухли.
Але… «нагадав» про себе сек- ретар міської ради Валерій Лесков, який попросив 220 тисяч гривень із цих 2,8 мільйона гривень на те, щоб у центрі на вули- ці Кам’янецькій (від «Ощадбанку» до магазину «Мисливство та рибальство») до Дня міста встигнути покласти тротуарну плитку. «Ми ж домовилися, що на депутатському дні розглянемо всі пропозиції», – зауважив Сергій Мельник. «А я прошу поставити це питання на голосування», – наполягав Валерій Олександрович. І… як кажуть в Одесі: «Таки так!» Гроші дали! Вже у кулуарах довелося почути обурення депутатів, котрі не голосували за виділення грошей на бруківку: «Навіщо там та плитка? Там асфальт нормальний був, потрібно було лише ями «залатати».

Геть російську з уст депутатів!
Під час розгляду «Програми розвитку української мови, українсь- кої культури та історичної свідомості громадян України на тери- торії міста Хмельницького на 2010-2012 роки» закликав спілкуватися українською депутат Віктор Вікарчук. «А то іноді в сесійній залі, а за її межами набагато частіше доводиться чути, як депутати гово- рять російською», – зазначив Віктор Євгенович. «Да шо ви говорітє», – хтось із зали кинув репліку Ві- карчуку. У підсумку програму при- йняли, ось тільки дещо змінили. Три пункти (моніторинг розвитку мови, організація та проведення соцдосліджень, та участь депутатів у різних семінарах) вирішили викреслити, а гроші (110 тисяч гри- вень), які б мали піти на це (за умови, що програма фінансуватиметься), за пропозицією Ігоря Сабія та Вадима Ружицького направлять на закупівлю українських книжок для дітей. «Ще можна компакт-диски українських пісень придбати, – зазначив Ігор Михайлович. – І роздати всім водіям мар- шруток, щоб замість шансону вмикали».

Видатні хмельничани
Без обговорення міська рада одноголосним рішенням присвоїла звання почесного громадянина міста Хмельницького (посмертно) засновнику та художньому керівнику ансамблю танцю «Подолян- чик» Юрію Гурєєву. Переіменували й вулицю Урицького на… Леха Качинського, загиблого президента Польщі. А ще перед самим початком сесії у Хмельницькому на одного орденоносця стало більше. Владика Антоній вручив депутату Олександру Кудінову орден Святого Миколая Чудотворця. На це є відповідний указ патріарха Філарета, оскільки завдяки пану Кудінову в місті відродилося два храми.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую