ye-logo.v1.2

Про ставлення до праймеризу

Політика 2019

Ми запитали у представників різних політичних сил

Праймериз — це попередні вибори, рейтинговий відбір кандидатів на виборні посади серед представників однієї партії. Для України це – явище нове.  Деякі політичні сили назвали праймериз «демократичним вибором», інші ж розкритикували новацію. Про своє ставлення до новомодної «фішки» ми попросили висловитися представників різних політичних партій Хмельниччини.

Наталя Рохова, позапартійна: «Думаю, що з цього, а саме, з пробного голосування перед виборами, і потрібно починати. Адже це дозволить представникам кожної партії визначити найбільш популярного кандидата. Це європейський метод, і «Сильна Укра- їна» показала приклад для всіх, запровадивши його в Україні. І нині списки, якщо можна так сказати, формуються на вулиці, тому достойних обирають люди. І ті кандидати, які наберуть більше голосів, займуть перші місця. Це мудрий підхід, і я його підтримую». 











Олександр Буханевич, голова обласної організації партії «За Україну»: «Нормально ставлюся. Але якщо цей праймериз відбуватиметься за правилами,і його результати будуть реальними. Але я на 110 відсотків упевнений, що такого не буде в жодній партії, бо ті, які це декларують, далекі від демократичних цінностей. Так що такі “попе- редні вибори” нічого не дадуть, якщо цей процес не регулюватиметься на законодавчому рівні. Якщо ж на рівні довіри, тоді за якими критеріями оцінюватимуться кандидати? Одним словом, усе це – популізм, красиві слова, щоб привернути увагу виборців».











Ігор Сабій, голова Хмельницької обласної організації ВО "Свобода": «Я проти усіляких праймеризів. Впевнений, що це лише прикриття для чергової порції брехні,  й на вибори від цих партій все одно підуть ті кандидати, котрих висуватиме партія, а не ті, за кого нібито голосують на вулицях. Ми всі добре знаємо ціну таким попереднім виборам, а тому інакше, аніж черговою порцією оманливого піару, я їх не можу назвати».












Олександр Берцюх, голова Хмельницької міської організації Української народної партії: «Моє ставлення до праймеризу – вкрай негативне.  Думаю, що списки кандидатів вони й так сформували. А праймериз — привід розрекламувати свою партію, привер- нути увагу виборців ще до початку передвиборної агітації. Для України – це нове явище, і ми до цього ще не готові. У нашій партії інші критерії відбору кандидатів у депутати різних рівнів. Насамперед, беремо до уваги те, як людина працювала, який має партійний стаж, який її внесок у розбудову партії».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую