FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
27 Квітня, 2024

Зеленський у Хмельницький і Летичів призначив двох суддів: хто вони

Призначені судді не могли впродовж років здійснювати правосуддя через звершення терміну їх повноважень. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Вони чекали на президентський указ про їх безстрокове призначення з 2017 року.

Президент призначив Світлану Бурку суддею Хмельницького міськрайонного суду, а Ігоря Ходоровського — Летичівського районного суду. Про це свідчить указ, який Володимир Зеленський підписав 16 грудня.

Згідно з ним, загалом президент безстроково призначив п’ять суддів у різних областях країни. Зокрема, у Хмельницький міськрайонний — Бурку Світлану Володимирівну, у Летичівський районний — Ходоровського Ігоря Богдановича.

У рішеннях Вищої ради правосуддя вказано, що Світлана Бурка й Ігор Ходоровський займають свої посади ще з 2012-го. Тоді вони були призначені на п’ять років і терміни їх повноважень завершилися у 2017-у. Як наслідок, до підписання президентом відповідного указу обоє не могли здійснювати правосуддя.

Світлана Бурка, Хмельницький міськрайонний суд

За інформацією цього суду, Світлана Володимирівна народилася у Хмельницькому 18 грудня 1981 року. Вищу правову освіту здобула у Львівському національному університеті імені Івана Франка та Інституті підготовки професійних суддів Одеської національної юридичної академії. Спершу працювала секретаркою судового Апеляційного суду Хмельницької області, а далі — помічницею судді. На суддівську посаду тодішній президент призначив Світлану Бурку 18 травня 2012 року.


На п’ятирічний термін Світлану Бурку президент України призначив суддею в травні 2012-го. Фото: зі сайту Хмельницького міськрайонного суду

В останній електронній декларації Світлана Володимирівна вказала, що торік у Хмельницькому в співвласності мала квартиру площею 51.20 «квадрати». За роботу суддею їй нарахували 910 тисяч 840 гривень зарплатні. Серед інших доходів — понад 8 тисяч гривень банківських відсотків і бонусів. З грошових активів Світлана Бурка задекларувала 595 тисяч 818 гривень на банківських рахунках і 2 тисячі 700 доларів готівкою.

Ігор Ходоровський, Летичівський районний суд

За інформацією цього суду, Ігор Богданович вищу освіту здобував у Національному університеті «Острозька академія» та Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». У Летичів суддею президент призначив його 23 серпня 2012 року.


На п’ятирічний термін Ігоря Ходоровського президент України призначив суддею в серпні 2012-го. Фото: зі сайту Летичівського районного суду

Згідно з його останньою декларацією, Ігор Ходоровський торік безоплатно користувався квартирою у Хмельницькому площею 67,2 «квадрата». Володіє автомобілем «Хюндай Елантра» 2011 року випуску.

За роботу суддею в 2020-у йому нарахували 898 тисяч 48 гривень зарплатні. А також — понад 14 тисяч гривень банківських відсотків. Натомість його дружині Марині Ходоровській у Хмельницькій обласній прокуратурі торік нарахували 154 тисячі 843 гривні зарплатні, 74 тисячі 408 гривень — інших виплат. Також з її доходів вказано ще загалом 9 тисяч 812 гривень інших виплат, банківських відсотків і соціальної допомоги.

З грошових активів на банківських рахунках Ігор Ходоровський задекларував загалом 6 тисяч 482 долари та 235 тисяч 266 гривень, а його дружина — 1 тисячу 685 доларів, 898 євро та 89 тисяч 105 гривень.

Нагадаємо, 10 грудня Володимир Зеленський призначив суддю у Хмельницький окружний адміністративний суд. Ним став Ярослав Драновський, який до цього працював на Львівщині.

Читайте також: Від заступника Симчишина до заступника голови ДСНС: Роман Примуш отримав нову посаду