ye-logo.v1.2

Від заступника Симчишина до заступника голови ДСНС: Роман Примуш отримав нову посаду

Політика 5691
До призначення Роман Борисович працював радником голови ДСНС України
До призначення Роман Борисович працював радником голови ДСНС України. Фото: з архіву редакції

Кілька місяців тому він перестав працювати у Хмельницькій міській раді.

Сьогодні, 15 грудня, уряд призначив нового заступника голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Ним став Роман Примуш, який до 14 вересня обіймав посаду заступника Хмельницького міського голови. Хоча відповідне рішення ще не опублікували на порталі Кабміну, про призначення повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Він зазначив, що уряд призначив Примуша Романа Борисовича заступником голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Що відомо про минуле Романа Примуша

Роман Борисович народився 18 вересня 1985 року в Хмельницькому. Вищу освіту здобув у Хмельницькому університеті управління та права. Також навчався в Інституті законодавства Верховної Ради України.

Держслужбовцем Роман Примуш став у березні 2010 року, почавши працювати у територіальному відділенні Антимонопольного комітету України у Хмельницькій області. Залишався там до березня 2019-го. За цей час пройшов шлях від головного експерта до заступника голови теруправління Антимонопольного комітету. Опісля став директором Агенції регіонального розвитку Хмельницької області.

Першим заступником тодішнього голови Хмельницької облдержадміністрації Дмитра Габінета Романа Примуша призначили 9 січня 2020 року. На цій посаді він залишався певний час і при нинішньому голові Сергію Гамалію. Натомість заступником Хмельницького міського голови Олександра Симчишина його призначили 8 грудня 2020-го. Цю посаду Роман Борисович залишив 14 вересня цього року й став радником голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Які доходи та статки задекларував Роман Примуш

На час написання матеріалу остання електронна декларація, яку опублікував Роман Борисович, — це декларація перед звільненням з посади заступника міського голови. Вона охоплює період з 1 січня до 14 вересня 2021-го.

Нерухомість. У Хмельницькому володів квартирою площею 93,70 квадратні метри. А його дружині Ніні Примуш належало дві земельні ділянки у Копистині Хмельницької міської громади.

Доходи. У Хмельницький міській раді за неповний 2021 рік Роману Примушу нарахували 505 тисяч 358 гривень зарплатні. Також він вказав 17 тисяч 703 гривні зарплатні за роботу за сумісництвом у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті та 918 гривень банківських відсотків. До задекларованих доходів його дружини належать 1 тисяча 739 гривень дивідендів від ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» і 2 тисячі 811 гривень від відчуження цінних паперів. Готівкою Роман Примуш зберігав 12 тисяч доларів.

Нагадаємо, через місяць після звільнення Романа Примуша новим заступником Олександра Симчишина став Олег Шинкарук. Він до червня 2020 року очолював Національну академію Держприкордонслужби України імені Богдана Хмельницького, а до жовтня 2021-го працював проректором Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України.

Читайте також: Зеленський призначив нового суддю у хмельницький адмінсуд: що про нього відомо

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую