ye-logo.v1.2

Зеленський призначив нового суддю у хмельницький адмінсуд: що про нього відомо

Політика 4657
Указ про призначення Ярослава Драновського президент підписав 10 грудня
Указ про призначення Ярослава Драновського президент підписав 10 грудня. Фото: ілюстративне зі сайту Офісу президента України

Вища рада правосуддя ще у вересні рекомендувала кандидатуру Ярослава Драновського.

Впродовж минулого тижня президент призначив нових суддів для низки органів правосуддя в різних частинах країни. Зокрема, очільник держави поповнив склад Хмельницького окружного адміністративного суду. Про це свідчить нещодавно опублікований указ президента.

Згідно з ним, Володимир Зеленський 10 грудня призначив Драновського Ярослава Васильовича суддею Хмельницького окружного адміністративного суду.

Рішення про рекомендацію призначення Ярослава Васильовича на цю посаду Вища рада правосуддя прийняла 16 вересня цього року. У документі вказано, що він здобув вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» спершу у Львівському національному університеті імені Івана Франка, а далі — Національному університеті «Одеська юридична академія».

«Має стаж професійної діяльності у сфері права після здобуття вищої юридичної освіти щонайменше п’ять років і щонайменше три роки на посаді помічника судді. Є компетентним, доброчесним і володіє державною мовою. За результатами кваліфікаційного іспиту набрав 186,625 бала та займає 34 позицію у рейтингу кандидатів на посаду судді місцевого адміністративного суду», — зазначено у рішенні Вищої ради правосуддя.

Згідно з електронною декларацією кандидата, раніше зареєстрованим місцем проживання Ярослава Драновського був Трускавець Львівської області, де він володів квартирою площею 50,7 квадратних метрів. А фактичним місцем проживання — Львів, де на посаді помічника судді безоплатно користувався квартирою, що належить Василю Драновському.

Торік Ярославу Васильовичу нарахували 403 тисячі 961 гривню зарплатні у Восьмому апеляційному адміністративному суді, що у Львові. Також він задекларував 260 тисяч гривень доходу від відчуження рухомого майна. Натомість загальний задекларований дохід його дружини, Анни Драновської, за 2020 рік склав 39 тисяч 782 гривні. Йдеться про виплату різноманітних соціальних матеріальних допомог.

Читайте також: Отримати тисячу за вакцинацію: як скористатися єПідтримка в Дії (Інструкція)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую