ye-logo.v1.2

Депутати Старокостянтинівської міської ради закликали релігійну громаду приєднатися до ПЦУ

Політика 2897
Релігійні громади на Хмельниччині продовжують переходити до ПЦУ
Релігійні громади на Хмельниччині продовжують переходити до ПЦУ. Фото: ishchuk.net

За відповідне звернення проголосували 24 із 25 присутніх депутатів.

У Старокостянтинові провели позачергову сесію міської ради. Вона відбулася 10 червня. І серед ряду питань, які розглянули депутати, було звернення до релігійних громад Старокостянтинівської територіальої громади щодо приєднання до Православної церкви України.

Із 25 присутніх депутатів ради (всього їх 35), відповідне звернення підтримали 24 обранці. Лише Ганна Горда, згідно опублікованих результатів поіменного голосування, не голосувала. Вона представниця партії «Наш край». Решта депутатів, які були на сесії, проголосували «за».

Результати голосування

Результати поіменного голосування депутатів Старокостянтинівської міської ради. Фото starkon.gov.ua

Сам текст звернення оприлюднив депутат Сергій Жмурко. Наводимо його:

«Ми, депутати Старокостянтинівської міської ради, представляючи інтереси жителів нашої громади, цим зверненням висловлюємо чітку і однозначну підтримку тим релігійним громадам, які вже приєднались до Православної Церкви України або планують це зробити в подальшому.
Дев’ятий рік росія веде жорстоку і нелюдяну війну проти України і українців, намагаючись винищити нас як націю. Російські війська вбивають наших воїнів, бомблять і розстрілюють мирних жителів, знущаються над літніми людьми, ґвалтують і вбивають наших дітей та жінок, катують українців у підвалах, цинічно грабують наші будинки, займаються мародерствами і стирають з лиця землі українські міста та села.

За офіційними даними ООН за час широкомасштабного вторгнення рф загинуло уже 4149 мирних жителів, близько 5 тисяч поранено. Близько 200 дітей загинуло і 69 вважаються пропавшими безвісти. 6,5 мільйонів людей змушені були покинули свої домівки, частина з яких втратила їх назавжди. І все це – наслідки війни та широкомасштабного вторгнення, яке росія розпочала проти нас 24 лютого.

Цю кровожерливу війну, геноцид українського народу повністю і відкрито підтримує російська православна церква на чолі з так званим патріархом кірілом. Більше того, кіріл благословляє і заохочує окупантів продовжувати вбивати наших громадян, бомбити та обстрілювати наші міста та села, українські церкви, в тому числі і храми УПЦ московського патріархату.

У цих умовах продовжувати підпорядковуватися московському патріархату означає прямо підтримувати геноцид власного народу і фінансувати війну, яку розгорнула росія, дозволяти тримати себе в ярмі і мовчки схиляти голову перед патріархом, на чиїх руках кров наших співвітчизників.

Сьогодні релігійні громади нашої ОТГ – сіл Вербородинців, Красносілки, Мацевичів, Самчиків, Решнівки, Киселів та інших відмовились бути в одній структурі з московським патріархатом, провели збори, зібрали підписи та приєднались до Православної Церкви України. Проте, керівництво УПЦ мп й досі продовжує всілляко стримувати цей рух та намагається зберігати духовний зв’язок з москвою, а це прямо загрожує національній безпеці України.
Неодноразово ми спостерігали те, як священники УПЦ мп зустрічають рашистів на окупованих територіях України хлібом і сіл’ю.

Після надання Вселенським патріархом у 2019 році автокефалії Київській митрополії, єдиною канонічною автокефальною православною Церквою на території України є Православна Церква України на чолі з митрополитом Київським Епіфанієм.

Тому ми, депутати Старокостянтинівської міської ради, представляючи інтереси жителів нашої громади, підтримуємо волевиявлення релігійних громад і закликаємо усі церкви, що належать до УПЦ мп, провести парафіяльні збори та прийняти рішення про перехід у підпорядкування Православної церкви України, цим самим висловити свою активну позицію щодо дій росії та московського патріархату і назажди позбавитися від московського ярма.

Ми у жодному разі не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі, але переконані, що настав час обірвати всі зв’язки із російською федерацією та загалом зі всім російським. Слава Україні!»

Читайте також: Ще дві громади на Хмельниччині покинули московський патріархат

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую