FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
19 Травня, 2024

Зміни у Хмельницькій ОВА, або Що відомо про нову заступницю Гамалія

Загальний задекларований дохід Оксани Андрейчик за 2021 рік перевищив три мільйони гривень. Фото: з фейсбуку Оксани Андрейчик

Начальник обласної військової адміністрації провів кадрові зміни.

Відсьогодні, 1 вересня, у начальника Хмельницької обласної адміністрації з’явилася нова заступниця. На цю посаду Сергій Гамалій кілька днів тому призначив Оксану Андрейчик. Перед цим він звільнив її з посади керівниці апарату, адже з декретної відпустки повернулася її попередниця. Про це свідчать розпорядження Сергія Вячеславовича від 30 серпня.

Фактично впродовж одного дня у військовій адміністрації сталося кілька кадрових змін. Найперше повернулася до роботи Оксана Вжешневська. Вона з кінця 2018 року очолювала апарат Хмельницької облдержадміністрації. Однак у грудні 2021-го пішла у відпуску по догляду за дитиною до досягнення трирічного віку. Попередньо ця відпустка мала тривати до вересня 2024-го.

Тож 17 лютого цього року апарат очолила Оксану Андрейчик. Її Сергій Гамалій призначив після проведеного конкурсу. До того Оксана Любомирівна займалася адвокатською діяльністю. Працювала вона й у Хмельницькій обласній службі місцевих автомобільних доріг і АТ «Хмельницькобленерго».

Крім того, свого часу Оксані Андрейчик частково належали два товариства з обмеженою відповідальністю, які зареєстровані у Хмельницькому, — «Компанія Ніагара» та «Гідроізоляційні системи». До речі, загальний задекларований нею дохід за 2021 рік перевищив три мільйони гривень. Левова частка припала на підприємницьку діяльність — 2 мільйони 927 тисяч 428 гривень.

Тож, оскільки декретна відпустка попередниці Оксани Андрейчик достроково завершилася 1 вересня, Сергій Гамалій звільнив її з посади керівниці апарату. Однак з 1 вересня призначив своєю заступницею з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Читайте також: Мільйони на підготовку шкіл та сплеск «ковідних» закупівель: як працювали торги на Хмельниччині у серпні