ye-logo.v1.2

Хмельницькі «бютівці» стверджують, що «регіонали» вдаються до провокацій, аби бути першими

Політика 1222

Бажання бути першим у виборчому бюлетені примушує представників політичних партій не лише цілодобово чергувати біля виборчкомів, а й вдаватися до провокаційних хитрощів

У вівторок голова Хмельницької міської партійної організації «ВО «Батьківщина» Валерій Лесков заявив, що проти їхньої партії було влаштовано сплановану провокацію, аби завадити представникові їхньої політичної сили першим подати документи для реєстрації кандидатів по багатомандатному округу. Додамо, що саме черговість подання документів визначає порядковий номер політичної сили у виборчому бюлетені.
«В понеділок о 12.40 з дозволу голови Хмельницької міської територіальної виборчої комісії, секретаріату та членів комісії представник «Батьківщини» зайняв живу чергу на реєстрацію документів, – стверджує Валерій Лєсков. – Було також створено спеціальний бланк для запису черговості подання документів для наступних представників інших політичних партій, аби реєстрація проходила спокійно та без непорозумінь. Увечері, коли приміщення територіальної виборчої комісії закрилося, наш представник залишився перебувати в «живій черзі» в приміщенні поруч з охоронцем. Близько 23-ї години вечора до виборчкому прибули знімальні групи двох місцевих приватних телекомпаній та правоохоронці. Свій нічний візит вони пояснили тим, що до міліції надійшов дзвінок про те, що в приміщенні виборчої комісії перебуває представник нашої партії. І хоч він доповів правоохоронцям, що перебуває в приміщенні «в живій черзі» для здачі документів, його таки забрали до відділку, де він був змушений давати пояснення про законність свого перебування під дверима виборчкому. Коли ж він зранку повернувся до міського виборчкому, то під дверима вже сидів представник Хмельницької міської організації Партії регіонів і стверджував, що він у черзі – перший. Оскільки у секретаря виборчкому є в реєстраційній книзі запис про те, що наша політична сила стоїть у списку «живої черги» перша,  ми вимагаємо вирішення цієї конфліктної ситуації на нашу користь, а від правоохоронців – забезпечення порядку під час реєстрації кандидатів в депутати до місцевих органів самоврядування та захисту від таких диверсій».
Правоохоронці цей випадок диверсією не вважають. «До чергової частини міського відділу міліції надійшла інформація про те, що в будинку дитячої школи мистецтв, окрім охоронця цього державного приміщення, перебуває невідома стороння особа, – стверджує заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки Хмельницького міського відділу УМВС України в Хмельницькій області Сергій Трач. – Слідчо-оперативна служба виїхала на місце, аби перевірити факти цього повідомлення. Без заперечень охоронець відчинив приміщення. Під час розмови було з'ясовано, що в приміщенні, крім охоронця, перебуває представник однієї з політичних партій міста Хмельницького. Разом з правоохоронцями він проїхав до міського відділку міліції, щоб дати пояснення щодо свого перебування у приміщенні дитячої школи мистецтв в нічний час. Якщо ж говорити про питання «живої черги», то я вважаю, що її мають займати ззовні приміщення. Наразі ми відправили запит до керівництва дитячої школи мистецтв, аби з'ясувати, наскільки законне перебування сторонніх осіб в цьому приміщенні в нічний час».
Голова Хмельницької міської територіальної виборчої комісії Віталій Швед від коментарів щодо інциденту відмовився.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую