ye-logo.v1.2

Хмельницька «Свобода» хоче референдум з питань продажу землі

Політика 2920

Націоналісти ініціюють збори громадян з підготовки проведення Всеукраїнського референдуму для недопущення торгівлі землею

Збори заплановані в Хмельницькому на 23 вересня о 18.00 на майданчику біля ТЦ «Дитячий світ». Ініціаторами виступили депутати Хмельницької міської ради від ВО «Свобода» Володимир Гончарук, Віталій Діденко та Олександр Симчишин. Свободівці розробили проект Закону України «Про землю», яким, зокрема забороняється торгівля землями сільськогосподарського призначення.
«Після зборів у Хмельницькому ініціативні групи з проведення референдуму для недопущення торгівлі землею відбудуться в районних центрах та селах Хмельницької області», - йдеться у повідомленні ВО «Свобода». Пропонуємо ознайомитися із проектом Закону України
«Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення», який пропонують свободівці:
Стаття 1.
Торгівля землею сільськогосподарського призначення в Україні заборонена, крім випадків, передбачених статтею 3 цього Закону.
Стаття 2.
Громадяни України можуть мати у власності землю сільськогосподарського призначення, яку вони набули законним способом у ході розпаювання, а також одержали в спадщину за законом.
Стаття 3.
Продаж землі сільськогосподарського призначення можливий тільки державі Україна в особі спеціально уповноваженого державного органу в порядку і на умовах, визначених спеціальним Законом України.
Стаття 4.
Цей Закон набуває чинності з дня оголошення результатів Всеукраїнського референдуму. Верховній Раді України, Президентові України, Кабінету Міністрів України зробити Закони України та інші нормативно-правові акти відповідними до цього Закону протягом 3 місяців з дня набуття чинності цього Закону.
Нагадаємо, в травні «Свобода» вже створювала ініціативну групу з проведення референдуму. Але Центральна виборча комісія України не зареєструвала її. 

Коментарі:

Роман Шухевич 19.09.2011 13:40

Влада тоді не допустила Свободівців до проведення референдуму і робитиме все, щоби не дати змогу захистити українців на своїй землі. Але Свобода не зупиняється і продовжує відстоювати права простих українців.  Приходьте 23-го вересня на майдан біля Дитячого світу, відстоїмо разом наші права за підтримки ВО Свобода!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую