FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Вересня, 2024

Парламент підтримав відставку міністра Дениса Малюськи, який родом із Дунаївців

Денис Малюська був міністром юстиції з 2019 року. Фото: з фейсбук сторінки Дениса Малюськи

Заяву про відставку він написав напередодні.

Сьогодні, четвертого вересня, Верховна Рада України відправила у відставку міністра юстиції Дениса Малюську. «За» - 249. Цьому передувала заява Малюськи, яку він написав напередодні, третього вересня.

«Вранці понеділка штірліца ведуть на розстріл. Тиждень починається погано - подумав штірліц. А якщо серйозно, то на цей раз, на відміну від попередніх 100500, усе серйозно) Маю встигнути зробити ще купу роботи і позакривати усі хвости тож розлогий пост напишу пізніше», - ввечері, третього вересня, у фейсбуці написав вже ексочільник Міністерства юстиції.

Денис Малюська народився 19 листопада 1981 року в Дунаївцях. Правничу освіту він здобував у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та в університеті Лондона. Опісля він працював в юридичних фірмах і адвокатських об'єднаннях, які спеціалізуються на підприємницькій діяльності, врегулюванні спорів та банкрутства. У 2010 році Дениса Малюську призначили консультантом з розвитку приватного сектору Групи Світового банку, де він надавав технічну підтримку урядам України та держав Центральної Азії. З 2016 року працював головою правління Офісу ефективного управління (BRDO). Крім того, нинішній міністр займався бізнесом. У 2019 році був обраний до парламенту від партії «Слуга народу» та на першому ж засіданні склав повноваження, а 29 серпня 2019 року був призначений міністром юстиції, увійшовши до уряду, який очолював Олексій Гончарук. У вересні 2020 року, коли прем'єром призначили Дениса Шмигаля, Дениса Малюську переобрали на посаду міністра юстиції.

Зазначимо, що заяви про відставку написали й інші урядовці:

  • віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук;
  • міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін;
  • міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець;
  • голова Фонду держмайна Віталій Коваль;
  • віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина;
  • міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За звільнення голови фонду держмайна Віталія Коваля не вистачило одного голосу – «за». Відставку Верещук підтримали 214 нардепів із 226 необхідних, а за Кулебу не голосовували, закривши засідання. Тож парламент підтримав відставки, окрім Дениса Малюськи, ще й Камишіна, Стефанішиної та Стрільця.

Читайте також - Кабмін погодив кандидатуру заступника голови Хмельницької ОДА: хто ним буде