ye-logo.v1.2

Подоляни в уряді Гончарука: хто вони і якими статками володіють

Політика 5932
Загальний дохід Оксани Коляди за 2018 рік склав лише 17 тисяч 319 гривень
Загальний дохід Оксани Коляди за 2018 рік склав лише 17 тисяч 319 гривень. Фото: зі сторінки у Facebook Оксани Коляди

Огляд декларацій нових міністрів.

В уряд нового прем'єр-міністра України Олексія Гончарука потрапило двоє вихідців з Хмельниччини. Міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда (раніше — Гаврилюк) народилася у Волочиську, а очільник Міністерства юстиції Денис Малюська — у Дунаївцях. Обидва завершивши навчання в інших містах, почали робити кар’єру за межами області. Журналісти сайту «Є» вирішили поцікавитися біографією та статками цих урядовців.

Оксана Коляда народилася у Волочиську 4 вересня 1980 року. Після завершення навчання за спеціальністю правознавство у Львівському інституті внутрішніх справ, майже одразу почала робити кар’єру у правоохоронних органах. У Міністерстві внутрішніх справ вона пропрацювала з 2003 до 2015 року. Опісля розпочалася її служба у Збройних Силах України на посаді начальниці управління комунікації та преси Міністерства оборони України. З 13 березня до 29 серпня цього року працювала заступницею міністра у справах ветеранів. Офіційно є учасницею бойових дій на сході України.

Останню електронну декларацію кандидата на посаду міністра вона подала 29 серпня. У ній все ще вказано її колишнє прізвище — Гаврилюк.

На її двох синів записано по земельній ділянці у селі Трительники Волочиського району. Площа кожної з них становить 15 тисяч квадратних метрів. У 2018 році нинішня міністерка орендувала у столиці квартиру площею 108 «квадратів». Також вона з 2017-го володіє автомобілем «Mazda 3» того ж року випуску. Вартість автівки на дату набуття становить 544 тисячі 400 гривень.

До теми: Нова Рада: хто з представників Хмельниччини склав присягу

Минулого року їй нарахували 11 тисяч 169 гривень зарплатні за основним місцем роботи у Благодійному фонді «Інформаційно-координаційний центр». Також вона отримала понад шість тисяч гривень соціальної допомоги. Для порівняння, її офіційна зарплатня у Міністерстві оборони України за 2017 рік складала 252 тисячі 225 гривень.
Згідно з чинним законодавством, доходи отримані у Міністерстві у справах ветеранів Оксана Коляда декларуватиме вже на початку 2020-го.

Також вона тримає готівкою 115 тисяч гривень і має 25 тисяч гривень фінансових зобов’язань перед «ПриватБанком».

Зарплатня Дениса Малюськи за минулий рік складає понад один мільйон гривень. Фото: minjust.gov.ua

Ще один виходець з Хмельницької області Денис Малюська народився 19 листопада 1981 у Дунаївцях. Правничу освіту він здобував у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та в Університеті Лондона. Опісля він працював в юридичних фірмах і адвокатських об’єднаннях, які спеціалізуються на підприємницькій діяльності, врегулюванні спорів та банкрутства. У 2010 році Дениса Малюську призначили консультантом з розвитку приватного сектору Групи Світового банку, де він надавав технічну підтримку урядам України та держав Центральної Азії. З 2016 року працював головою правління Офісу ефективного управління (BRDO). Крім того, нинішній міністр займався бізнесом. Під час цьогорічних виборів був обраний до парламенту від партії «Слуга народу».

Декларацію кандидата на посаду очільника Міністерства юстиції він подав 29 серпня. Згідно з нею, Денис Малюська, на відміну від Оксани Коляди, немає жодної нерухомості на території Хмельницької області. Натомість у його стовідсотковій власності перебуває квартира у Києві площею 34,6 квадратних метрів. Крім того, у декларації він вказав столичну квартиру батька Леонтія Малюськи (72,4 «квадрати») та квартиру (249,3 «квадрати») й земельну ділянку (781 «квадрати») у селі Юрівка Києво-Святошинського району, які належать Марії Духтулінській. До речі, раніше у рідному місті Дениса Малюськи був зареєстрований фізична особа-підприємець Духтулінська Марія Герасимівна.

Нинішній міністр у спільній власності з дружиною Людмилою Рабчинською також має автомобіль марки «Mazda 5» 2008 року випуску.

У декларації вказано, що у 2018 році Денис Малюська володів ТОВ «Радник Прес», яке спеціалізується на виготовленні рекламної продукції, та був співзасновником адвокатського об’єднання «Адвокатська фірма «Бізнес-Право». Також він зазначався кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Фаубеха-південь». Проте після приходу у велику політику він позбувся цих компаній.

До теми: Хто очолить Хмельницьку облдержадміністрацію – версії

Торік заробітна плата нинішнього урядовця склала 1 мільйон 195 тисяч 373 гривень. Проте він не вказав компанії, де йому були нараховані ці кошти. Загальний дохід його дружини від зайняття підприємницькою діяльністю в громадській спілці «Фонд підтримки реформ в Україні» та канадській компанії «Agriteam Canada Consulting Ltd» склав 1 мільйон 174 тисяч 416 гривень. Також Людмила Рабчинська зберігає на рахунках «Райффайзен Банк Аваль» 307 тисяч 560 гривень.

Нагадаємо, електронну декларацію хмельничанина Руслана Стефанчука, якого на парламентських виборах обрали до Верховної Ради України за списком партії «Слуга народу», а згодом — першим віцеспікером. Щоправда, тоді він був призначений радником Володимира Зеленського.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую