ye-logo.v1.2

На Хмельниччині уже почали друкувати виборчі бюлетені

Політика 1450
Авто в кредит
Авто в кредит

мешканці обласного центру ставитимуть галочки у п\'яти бюлетенях, решта подолян — аж у семи

Те, що передвиборча кампанія розпочалася, помітили усі. Яким буде фінал? Усі ми маємо зробити свій вибір у цілих «веретах» прізвищ кандидатів. Лише для Хмельницької міської та обласної виборчих комісій буде надруковано понад два мільйони бюлетенів.

«Ми отримали замовлення від Хмельницьких обласної та міської виборчих комісій, – розповідає директор ТОВ «Поліграфіст» Сергій Федоченко. – За перший день роботи надрукували 200 тисяч бюле- тенів по виборах до Хмельницької міської ради. Взагалі, цьогоріч вибори готуються у дуже стислі строки. Раніше на це було дано, як мінімум, три місяці. В авральному режимі працюють виборчі комісії, і ми працюємо і в суботу, і в неділю, і цілодобово! Згідно з законодавством на 21 жовтня повинні бути надруковані усі бюле- тені. Але оскільки тільки 17 жовтня ми отримали від виборчих комісій документи, терміни дещо зсуваються. Почали друкувати бюлетені в понеділок, а десь за тиждень вже маємо закінчити».
Як розповіли у Хмельницькому міському відділенні Комітету виборців України, громадяни на цьогорічних місцевих виборах отримуватимуть від 5 до 7 бюлетенів.

Якщо ви хмельничанин
«Найменший бюлетень, який отримають хмельничани, буде по виборах міського голови, – пояснює голова Хмельницької міської виборчої комісії Віталій Швед. - Також обиратимуть депутатів міської ради — це два бюлетені — по багатомандатному виборчому округу, так звані партійні списки, та по одномандатних виборчих округах, «мажоритарників», тобто у бюлетені будуть вказані пріз- вища кандидатів. Аналогічно вибиратимуть депутатів обласної ради – по багатомандатних списках – «партійників» – списки політичних партій, та одномандатних – «мажоритарників» – за прізвищами кандидатів».

Якщо ви живете
у райцентрі чи селі
Для виборців з районних центрів кількість бюлетенів збільшується.
«Проводитимуться вибори сільського або селищного, міського голови. Це один бюлетень, – розповідає голова Хмельницького міського відділення Комітету виборців України Тетяна Зеленко. – Ще два бюлетені — по багатомандатних, тобто партійних списках, та одномандатних, тобто із конкретними прізвищами — це вибори депутатів сільських рад, або селищних чи міських. Ще у двох бюлетенях виборців відзначатимуть депутатів районних рад, і ще два — депутатів обласної ради. Тож загалом мешканці сіл та районних центрів отримуватимуть в руки 7 бюлетенів».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую