ye-logo.v1.2

“Як ви оцінюєте перебіг виборчого процесу в області?”

Політика 2445

поцікавилися ми у політиків, які брали у ньому участь

Наталя Рохова, кандидат у депутати до Хмельницької облас- ної ради по Дунаєвецькому округу:
«Звісно, більша половина виборців на знак протесту не при- йшла голосувати. Шкода, що вони не боролися за свої права. Мені шкода тих людей, які під страхом звільнення з роботи йшли за Партію регіонів. Такого тиску ще не було на жодних виборах. Це були не вибори, а гра без правил! Мені не дали можливості виступити в жодному колективі, мої заслуги присвоїли інші. Нині на виборах не працювали закони, й не лише закони України, а й внут- рішній закон людини – совість. Ми – це ті люди, які голосували за мене, виграли на цих виборах, бо вистояли, не зламалися, залишилися чесними, порядними, непідкупними, незрадливими! У нас є шанс стати великим народом, якщо ми вірою і правдою бу- демо захищати свої права. Але ці вибори показали, що ми можемо стати волами, якщо будемо покірно йти за помахом палиці сво- го господаря!».
Володимир Поворозник, кандидат у міські голови Городка від Партії регіонів:
“Я побував на усіх дільницях у райцентрі, спілкувався з виборцями. Й ніде не фіксувалися значні порушення. Вважаю, що вибори у нашому місті, принаймні, відбулися цивілізовано. Лише турбує низька явка виборців.  Думаю, що тут зіграв той фактор, що багато людей знаходяться за межами місця свого проживання, на заробітках. І завдання нової влади: зробити все можливе, аби люди мали роботу вдома і не їхали далеко від родини”.

Віктор Худняк, голова Кам'янець-Подільської районної  орга- нізації “Фронту змін”, кандидат у депутати до районної ради:
“На мою думку, сам закон про місцеві вибори недосконалий. Зокрема формування виборчих комі- сій було нерівномірним. Вибори проводилися у досить стислі терміни. Це й зумовило те, що якість підготовки була невисокою. Не до кінця продуманий механізм голосування на великих дільницях. Люди мусили стояти у чергах, дехто не витримував і йшов додому. У передвиборчий період чинився тиск на кандидатів з боку влади. Декого змушували знімати свою кандидатуру. Але ми вистояли, отримали непогані результати. Вважаю, ми зробили крок вперед. У нас, наприклад, перемогу отримали три сільські голови, мати- мемо непогане представництво у районній раді”.


Богдан Теленько, кандидат у депутати по Деражнянському округу № 39  від “Батьківщини”:
«Маємо те, що маємо. Тішить те, що «Батьківщина» затвердила свою позицію у місті, незважаючи на ситуацію в області загалом. Впевнений, що хмельничани свідомо робили свій вибір і тим самим показали, що можна відстоювати свою позицію і обирати не за вказівкою. Результати виборів у самому Хмельницькому свідчать про те, що існує протистояння процесам згортання демократії, які відбуваються уже в інших регіонах області. Можу відмітити, що є позитивна динаміка: не було таких відкритих фальсифікацій, які мали місце на виборах 2004 року. Однак факторів так званого «успіху» провладної партії є декілька – це і адмінресурс, і залякування, які мали місце на мажоритарних округах. Щодо конфігурації влади на місцях, то вона буде специ- фічною, а місцями і непередбачу- ваною. Однак, я сподіваюся, що обласна рада не перетвориться на експериментальний майданчик, і ті люди, які прийшли з різними «ваговими категоріями», зуміють працювати і відстоювати інтереси хмельничан. Я не ідеалізую того, що було зроблено, а лише сподіваюся на позитивне продовження усього напрацьованого. Загалом, скажу так: йдуть серйозні процеси у країні, які не оминають і нашу Хмельниччину».


Олександр Симчишин, кандидат у депутати до Хмельницької місь- кої ради, заступник голови обласної організації ВО «Свобода»:
«Великі черги, низька явка на вибори… – все це показники поганої їх організації. Ще засмутила низька явка молоді, байдужість якої просто вражає. Що стосується результатів, то ми вдячні всім, хто проголосував за нас. Адже ми увійшли у всі місцеві ради, і тепер зможемо виконати ті обіцянки, які давали своїм виборцям, аби виправдати їхню довіру. За попередніми даними, ми отримали три місця у Хмельницьку міську раду, і чотири – в обласну.
І, швидше за все, будемо опозицією до влади і контролювати- мемо кожен її крок, кожну копійку.  Щодо порушень, то ми їх фіксу- вали, і достатньо багато. Були дільниці, де не вистачало одного бюлетеня, а це вже є приводом запідозрити карусель. А на одній із хмельницьких дільниць на момент виборів уся комісія шукала, де поділося 100 бюлетенів!».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую