ye-logo.v1.2

Назвали Кам’янець-Подільського мера

Політика 4525
Михайло Сімашкевич
Михайло Сімашкевич

Переможцем став Михайло Сімашкевич

Він набрав 6 866 голосів, його найближчого опонента Ростислава Ярему підтримали 5 865 виборців.Третє місце посіла Валентина Волошина (5 587 голосів). За Володимира Шкрума проголосувало 814 осіб, за Олега Гільвського — 536, за Олександра Синицького — 251.
Перераховувати голоси у Кам'янці закінчили лише під ранок у вівторок. Й робили це на вимогу кандидата на посаду міського голови Михайла Сімашкевича, місцевої організації Партії регіонів та ще кількох політичних сил.
Хоч раніше правоохоронці офіційно заявили про те, що жодних порушень у день волевиявлення не зафіксовано, у перший же день після нього в місті були виявлені «ліві» бюлетені, та ще й у смітнику. Далі бюлетені, які ТВК назвала фальшивими, виявили серед зданих дільницями. У дільничній виборчій комісії № 1 в декількох бюлетенях в прізвищі кандидата на міського голову Михайла Сімашкевича (“Сильна Україна”) представники ПРУ побачили помилку. Усі бюлетені з помилками знаходять у конвертах Ростислава Яреми.
Представники дільничних комісій, яких почергово викликають у ТВК для перерахунку бюлетенів, не стримують свого обурення: «На дільниці було стільки спостерігачів, довірених осіб і самих кандидатів! Фальсифікувати вибори було просто неможливо». «Коли ми приїхали здавати документи в ТВК, то замість того, щоб організувати їх неперервне приймання, голова ТВК Тетяна Остафійчук дала команду своїм колегам іти додому та відпочивати. А ми вимушені були не спати!». Такі висловлювання можна почути під дверима ТВК. Громада Кам’янця вважає, що місту за нинішню осінь нанівець зіпсували імідж – спочатку арештом міського голови, далі - брудними місцевими виборами, яких досі у місті не було. Кам’янчани у маршрутках, на базарі, у дворах не просто обмінюються думками, а висловлюють обурення: чому у них знову крадуть їхнє право обирати владу?! Спочатку громада мала намір обрати своїм міським головою Анатолія Нестерука, вона й досі не вірить у звинувачення його в отриманні хабара. Ця зневіра проявилася в ході голосування, 18, 34 відсотка громадян викреслили всіх кандидатів, багато хто написав у кінці бюлетеня «Наш мер - Нестерук».
До речі, у Ростислава Яреми після закінчення виборів були протоколи з мокрими печатками з усіх дільниць. За ними він перемагав опонента на понад тисячу голосів.
8 листопада, у ефірі телерадіокомпанії «Подолянин ТВ» кандидат на посаду міського голови Ростислав Ярема виступив із зверненням до виборців, членів дільничних комісії, ТВК та своїх опонентів. Ростиcлав Ярема впевнений, що фальсифікації неможливо було зробити на місцях чи під час транспортування.Також пан Ярема повідомив, що на його адресу лунають погрози фізичної розправи, якщо він не припинить свою боротьбу. Саме тому він змушений вивезти з міста свою родину, бо боїться за неї. Звернувся Ярема і до свого опонента Михайла Сімашкевича: «Михайле, ти як ніхто знаєш, що я чесно переміг. Я знаю тебе як порядну людину. Ти міліціонер, чесний м іліціонер. Тому ця перемога не принесе ні тобі, ні твоїй родині добра, бо вона замішана на втраченому здоров’ї Анатолія Нестерука, сльозах його родини та друзів. І я вже відчуваю, що буде замішана на крові Яреми».
Натомість працівники міліції перевіряють факти можливих виборчих фальсифікацій. Два факти виявлення можливо необлікованої виборчої документації зафіксовано працівниками органів внутрішніх справ у Кам’янці-Подільському одразу після виборів до місцевих рад. Бюлетені почали з’являтися через добу після завершення голосування у найнесподіваніших місцях: 159 знайшли просто на вулиці неподалік виборчої дільниці замотаними у газету, ще 350 за три дні по тому виявили у шкільній сміттєвій урні. Причому, усі бюлетені були проштамповані печатками із зазначенням номерів виборчих дільниць та мали відмітку на підтримку одного з кандидатів у мери — Ростислава Яреми. У першому випадку працівники міліції уже навіть встигли провести експертизу документів, яка засвідчила, що відтиск печатки співпадає з оригіналом, а за другим фактом дослідження ще тривають.
Справа ніби завершена. Але Ростислав Ярема звернувся зі скаргою ще і до Львівського апеляційного суду. До речі,у Ростислава Яреми після закінчення виборів були КОПІЇ ПРОТОКОЛІВ......
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую