ye-logo.v1.2

Два-три порушники на кожному окрузі

Політика 2216

Рух ЧЕСНО прозвітував по Хмельницькій області.

18 жовтня у Кам’янці-Подільському відбулася прес-конференція за участю Олега Черненка – координатора руху ЧЕСНО у Хмельницькій області.

На початку зустрічі було оголошено загальні підсумки кампанії. Рух ЧЕСНО проаналізував 2466 кандидатів – тих, що йдуть за списками та балотуються у мажоритарних округах – та виявив 944 порушники.

Підраховано, що на одне депутатське місце претендує 2,09 порушника, які визначалися за шістьма критеріями, які образно названі чеснометром.

Найчастіше кандидати не витримують випробовуванням таким критерієм як непричетність до корупційних дій (у тому числі і підкуп виборці) та невідповідність стилю життя офіційним доходам.

Щодо Хмельницької області з її семи округами, то тут мажоритарників також просіяли через чеснометр. На кожному окрузі знайшлося по два-три порушника.

По 193 окрузі, центр якого у Кам’янці-Подільському, виявлено три порушника, в яких виявлено одне порушення – причетність до корупційних дій.

Хоча говорити про остаточне формування ярликів поки не доводиться. Сам Олег Черненко заявив, що ці результати є неостаточними, інформація постійно оновлюється. Якщо хтось із кандидатів має аргументи, які б заперечили звинувачення у його бік, то така інформація також обов’язково буде додана на сайт. Вже є випадки спростування.

На прес-конференції були представники одного з кандидатів заявили про готовність надати докази того, що їхній кандидат непричетний до корупційних дій.

Зважаючи на їхні аргументи та вказані помилки, Олег Черненко відзначив, що у Кам’янці-Подільському відбулася найбільш плідна зустріч з обміном знаннями, що дозволить оперувати більш точною та неупередженою інформацією.

Інформує "Вже Інфо" 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую