ye-logo.v1.2

Тягнибок: У "Свободи" крадуть 3% голосів за списками і перемогу в 4 округах

Політика 2597
Фото: politics.comments.ua

Влада брутально фальшує результати виборів до Верховної Ради, стверджує лідер ВО «Свобода».

Про це повідомляє «Українська правда» посилаючись на Олега Тягнибока. 
Ми вже повідомляли, що за підсумками паралельного підрахунку голосів Ігор Сабій отримав перемогу над кандидатом від ПР Віталієм Олуйко з різницею понад 700 голосів. Ігор Сабій набрав 19% голосів виборців. Віталій Олуйко – 18%.
«Через нахабні фальсифікації результати, оприлюдненні на сервері ЦВК, кардинально розходяться із результатами, зафіксованими у протоколах з "мокрими печатками" з виборчих дільниць», - сказав Тягнибок.
За його словами, "масштаб фальсифікацій, а також те, що внесення даних на сервер ЦВК контролюють співробітники СБУ, свідчить: схему фальсифікації розробили і реалізують з найвищих владних кабінетів на Банковій".
"Влада намагається вкрасти кожен третій голос, відданий за ВО "Свобода", та кожен третій округ, де переміг свободівець", - стверджує Тягнибок.
"Ми вчергове не просимо, а вимагаємо від Центральної виборчої комісії припинити масштабне фальшування результатів волевиявлення у 90-му виборчому окрузі на Київщині, 189-му – на Хмельниччині та у київських округах №215 і №223", - заявив лідер "Свободи".
За його словами, "у всіх цих округах перемогу здобули свободівці – кандидати від об'єднаних сил опозиції, ці результати закріплено протоколами з "мокрими печатками" з усіх дільниць округів".
"Ще один спосіб перекрутити результати волевиявлення – направлення протоколів "на доопрацювання" та штучне зволікання із підбиттям підсумку виборів в ОВК", - додав він.
Про те, що виявлено чимало фактів, де дані протоколів з мокрою печаткою не збігаються із тими, які є на офіційному сайті ЦВК, зізналася і Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна
«Є цілий перелік округів, в яких мають місце розбіжності між введенням в інформаційно-аналітичну систему «Вибори» і протоколами з мокрими печатками та підписами членів виборчих комісій. Таких округів по Україні досить багато», - сказала Ж.Усенко-Чорна.
ВО "Свобода" вимагає від ЦВК припинити вчинення злочинів на вищезазначених округах, а владу закликає "негайно припинити масштабні фальсифікації".
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую