ye-logo.v1.2

Кого навибирали

Політика 3674

Коротко про хмельницьких мажоритарників, які потрапили до Верховної Ради.

Виборчий округ №187 – Лукашук Олег Григорович. Узгоджений єдиний кандидат від об’єднаної опозиції Олег Лукашук з результатом у 40,34% переконливо переміг пивного магната, самовисуванця Олександра Слободяна (28,26%). У своїй передвиборній кампанії Олег Григорович особливого креативу не проявив, та й, на відміну від суперника, виборців особливо не задобрював. Воно й не дивно – електорат опозиційний, владу не любить, заїжджих також. Як результат – народний депутат 4,5 та 6 скликань Олег Лукашук знову у парламенті. А от, чи піде таке обрання на користь тому ж електорату – час покаже.

Виборчий округ №188 – Лабазюк Сергій Петрович. Запекла боротьба двох самовисуванців: Віктора Коліщака та Сергія Лабазюка завершилась не надто переконливою перемогою у 469 голосів останнього. Кампанія взаємних звинувачень, стресових ситуацій, нереалізованих амбіцій , «терористичних» акцій , зрештою нещаслива історія виборів закінчилась для Віктора Коліщака черговим програшем. Непрості стосунки Віктора Михайловича з губернатором Василем Ядухою, який, за чутками, сприяв Сергію Лабазюку, зобов’язували його виборчий штаб шукати непростих рішень. Не сталося – очевидно Віктору Коліщаку слід було добирати більш професійні кадри для реалізації передвиборної програми.

Сергій Лабазюк поповнить когорту молодих депутатів ВР, та з огляду на минуле: член Народної партії, член депутатської групи Хмельницької обласної ради “Будуємо Хмельниччину разом”, позбудеться статусу самовисуванця й увіллється в ряди провладної більшості.

Виборчий округ №189 – Сабій Ігор Михайлович. Відвойована перемога об’єднаної опозиції у партії влади. Багаторічна політична активність на теренах області партії «Свобода» та особисто її лідера Ігоря Сабія, несприйняття більшістю населення провладної партії дали очікуваний результат – «політичний пенсіонер» Віталій Олуйко поступився новому політику. Ігор Сабій поповнить у парламенті ряди опозиційних політиків.

Виборчий округ №190 – Буряк Сергій Васильович. Округ несподіванок не приніс. Кошти, авторитет та попередні домовленості Сергія Васильовича не залишили шансів на перемогу Василю Сидору. З огляду на близькість до влади, де буде у парламенті самовисуванець Сергій Буряк – риторичне питання.

Виборчий округ №191 – Бондар Віктор Васильович. «Зальотний» самовисуванець впевнено переміг голову обласної ради, кандидата від Партії регіонів. Очевидно не обійшлось без домовленостей: хтось проходить у парламент, а хтось забезпечує відсоток провладній партії. Виграє, без сумніву, Василь Ядуха – деякі центральні ЗМІ уже зарахували Віктора Бондаря до провладної більшості, а Микола Дерикот дав хороший партійний результат по округу – 20.67%.

Виборчий округ №192 – Герега Олександр Володимирович. На відмінну від Києва, де банально підкупити виборця уже не можливо, виборці Хмельниччини продемонстрували чудеса – 58.04% за Олександра Герегу, не давши жодному з його суперників ані найменшого шансу. Про благодійність Олександра Володимировича на благо рідного округу уже сьогодні складають легенди. З огляду на проблеми з бізнесом та ряд інших чинників місце Олександра Гереги у парламенті серед провладної більшості.

Виборчий округ №193 – Мельниченко Володимир Володимирович. Самовисуванець, член партії регіонів переміг кандидата від об’єднаної опозиції. Воно й не дивно, маючи таких лобістів. Нещодавно в одній з телепередач Інна Богословська заявила, що вона з Володимиром Мельниченком, який переміг на парламентських виборах по одному з округів на Хмельниччині, не розписувалась у РАГСі. “У нас громадський шлюб. У мене тільки перший шлюб був зареєстрований у РАГСі”, – наголосила вона. “Мій чоловік вже тричі був депутатом: районної, міської і обласної рад. Крім того, чоловік є дуже популярним, в тому числі, на превеликий жаль, і серед жінок в своєму окрузі”, – зауважила депутатка Партії регіонів.

Інформує "Незалежний громадський портал" 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую