ye-logo.v1.2

Одеська молодь сильніша за нашу

Спорт 1428
Одного голу в виконанні Вадима Безвещука (з м’ячем) не вистачило, щоб не програти «Чорноморцю-2».. Фото: автора

Такий висновок можна зробити після матчу «Динамо» із «Чорноморцем-2»

Перший день серпня став днем першої поразки хмельницького «Динамо» в чемпіонаті України з футболу серед команд другої ліги групи «А». До того ж, якось цифра «1» цілий день майоріла над поєдинком у Хмельницькому, куди в гості завітав одеський «Чорноморець-2». Перша гра вдома, в гостях – перша команда ліги, для багатьох футболістів-господарів це була перша гра в складі «Динамо». І навіть після гри цифра «1» була не менш актуальною – перша поразка в чемпіонаті, «динамівці» забили лише один гол тощо.
Отже, суперник у «Динамо», на перший погляд, був несильний. Судіть самі – в складі одеситів переважна більшість гравців 1991 року народження, тоді як у хмельничан, здебільшого, старші за віком футболісти. Однак і молоді у «Динамо» вистачає, але в підсумку вона виявилася слабкішою за одеситів. З перших хвилин матчу 3500 глядачів, які прийшли на гру, стали свідками нудного футболу у виконанні їх клубу. Тоді як «Чорноморець-2» грав цікавіше, швидше та небезпечніше. До 20 хвилини матчу гості тричі загрожували воротам Василя Козіброди, а хмельничани спромоглися на неточний удар зі штрафного Богдана Дехтярука. А потім, через 30 хвилин, «Чорноморець» приголомшив багатьох – Андрій Слінкін, який 1991 року народження, зняв «павутиння» з воріт «Динамо», влучивши у дальню від голкіпера «дев’ятку». За логікою, господарі мали б одразу ж піти вперед. І воно наче так сталося, коли у наступній же атаці чудову нагоду зрівняти рахунок змарнував дебютант «Динамо» 17-річний Григорій Лепетун. Юному хмельничанину не вдалося влучити по м’ячу, коли він знаходився у метрах 12-ти від воріт. Далі ж гра знову заспокоїлася… до 40 хвилини, коли «Чорноморець-2» заробив право на пробиття пенальті. Це Антон Осокін у власному штрафному майданчику довго розмірковував над тим, що йому робити із м’ячем, аж поки «смугастого» в нього майже відібрав нападник гостей. Захиснику «Динамо» залишилося лише фолити, а рефері – призначати пенальті. Одесити його реалізували і рахунок на табло став 0:2.
У другому таймі хмельничани почали активніше діяти в атаці та небезпечніше бити по воротах суперника. Неабияку роль у цьому зіграли «свіжі» футболісти, які вийшли на поле. Зокрема, Олександр Ткачук, Олексій Муравський та Назар Мавров. Але ж одного бажання замало, потрібно ще й вміти! Саме вміння та досвіду іноді не вистачало Лепетуну та Безвещуку, які, склалося таке враження, найбільше хотіли врятувати матч. Час йшов, а рахунок не мінявся, і за 10 хвилин до завершення основного часу розчаровані вболівальники почали залишати стадіон. І хто знає, скільки б на трибунах залишилося людей, якби не епізод на 82 хвилині, коли Ткачук заробив штрафний удар. Його швидко розіграв Мавров, котрий віддав пас на Безвещука, і Вадим миттю переправив м’яча в сітку воріт одеситів. Інтрига? Так! Вболівальники, які вже йшли зі стадіону, зупинилися та почали підтримувати свій клуб. Але ні підтримка, ні три додані арбітром хвилини, не допомогли «Динамо» зіграти хоча б в нічию. Поразка, яка зберегла «Чорноморцю-2» першу сходинку, а хмельничан відкинула на дев’яте місце в турнірній таблиці, змусила багатьох замислитися над тим, а чи не пізно у Хмельницькому вирішили врятувати футбол. Команда, яка не пройшла нормальні передсезонні збори, навряд чи швидко радуватиме фанів якісним футболом та позитивним результатом. Хоча може станеться якесь диво?
Мабуть, саме диво допоможе «Динамо» у наступному турі, який відбудеться 7 серпня. Хмельничани гратимуть у Миколаєві, де місцева команда теж розпочала новий сезон не дуже вдало – один матч виграли, один програли. Ну, а 14 серпня «Динамо» прийматиме білоцерківську «Рось», яка в 2 турі в Плисках програла «Єдності» з рахунком 9:0! Між іншим, два голи у ворота «Росі» забив хмельничанин Андрій Лемішевський.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую