ye-logo.v1.2

Віктор Черниш зі Старокостянтинова їде на олімпіаду в Сінгапур

Спорт 3254
Суперниками Черниша будуть найсильніші стрибуни Європи.. Фото: Євгена ДОРОФЕЄВА.

Голова обласної ради Іван Гладуняк пообіцяв талановитому спортсмену вагому допомогу

Сімнадцятирічний житель Старокостянтинова Віктор Черниш лише три роки займається стрибками у висоту. Завдяки зусиллям заслуженого тренера України Володимира Гоняка та бажанню досягнути висот у спорті, він був призером та переможцем змагань як місцевих, так і всеукраїнських та європейських. Наразі готується до перших юнацьких Олімпійських ігор, які проходитимуть у Сінгапурі з 14 по 26 серпня цього року. «Його усі, окрім нас, вважали безперспективним, а він узяв та підкорив 2,08 метра висоти», – каже директор Старокостянтинівської ДЮСШ Сергій Грищук.
Звісно, як і годиться, перед Олімпіадою мають бути спортивно-тренувальні збори, які проводитимуть у Києві, а потім вже, власне, поїздка. Як правило, туди треба їхати з тренером, проте коштів на таку поїздку немає. Обіцяні українським міністерством сім’ї, молоді і спорту 2300(!) гривень він і досі не отримав. Кошти на спеціальне взуття для стрибків та вітаміни також відсутні. «Ми не отримали жодної обіцяної допомоги, власними силами та коштами діставали взуття, яке недешеве, до того ж у дефіциті (на 46-й розмір ноги, який у Віті – прим. авт.). До Києва нам треба їхати разом, аби я міг нормально підготувати Вітю до змагань, а змоги такої немає. У нього в суперниках будуть найсильніші стрибуни Європи. Один із таких – наш земляк з Шепетівки Дмитро Кройтер, який сьогодні проживає в Ізраїлі. Він фізично сильніший, до того ж займається у відповідних до цього виду спорту умовах. Тому ми маємо добряче потренуватися і досягти висоти 2,15. Думаю, Віті це під силу», – каже тренер Володимир Михайлович.
Терміново вирішити усі питання, пов’язані з поїздкою, пообіцяв голова Хмельницької обласної ради Іван Гладуняк. «Ми маємо докласти максимум зусиль та допомогти Віті розвивати його талант надалі. Треба зробити усе можливе, аби забезпечити необхідні умови для тренувань у нас на Хмельниччині», – сказав Іван Васильович.
Сам юний спортсмен не падає духом та планує потрапити до трійки лідерів серед стрибунів на олімпіаді. Попереду у нього – досягнення мети, а потім – навчання у Львові в університеті фізичної культури та спорту.
До речі, Хмельниччину на юнацьких Олімпійських іграх представлятимуть одразу двоє спортсменів: Віктор Черниш та фехтувальниця з Нетішина Аліна Комащук.



Коментарі:

Sanja 09.08.2010 00:50

Жаль, що молода перспективна молодь не має можливості розвиватися (це не тільки спорту стосується, а й молоді яка вивчає, наприклад, технічні науки). І перспективи не видно, так як економіка зовсім не конкурентно спроможна, всі провідні технології є іноземні і куплені за валюту, за колосальні не безмежні природні надра ...

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую